Πρώτο Teaser Απο Το "His Dark Materials"

0

Το BBC κυκλοφόρησε το πρώτο teaser-trailer απο το "His Dark Materials", την φιλόδοξη και με μεγάλο προϋπολογισμό, μεταφορά στη μικρή οθόνη της σειράς βιβλίων φαντασίας του Philip Pullman. Το πρώτο teaser αν και δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα λόγο της μικρής του διάρκειας, φανερώνει μια σοβαρή και πλούσια παραγωγή και αφήνει ελπίδες για μια αξιόλογη τηλεοπτική σειρά.

"Η πρώτη σεζόν της σειράς ακολουθεί την Lyra (Dafne Keen), μια φαινομενικά συνηθισμένη, αλλά πολύ γενναία νεαρή γυναίκα απο εναν άλλο κόσμο. Η αναζήτηση της Lyra για εναν απαχθέντα φίλο, αποκαλύπτει μια σατανική πλοκή, που περιλαμβάνει κλεμμένα παιδιά και εξελίσσεται σε μια αποστολή κατανόησης του μυστηριώδους φαινομένου που αποκαλείται Dust. Καθώς ταξιδεύει ανάμεσα στους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου και του δικού της, η Lyra συναντά ενα αποφασισμένο και πολύ γενναίο αγόρι με το όνομα Bill. Οι δυο τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με απίστευτα πλάσματα και επικίνδυνα μυστικά, με την μοίρα τόσο των ζωντανών όσο και των πεθαμένων να βρίσκεται στα χέρια τους."

Η σειρά βιβλίων του Pullman ξεκίνησε το 1995 με το "Northern Lights", το 1997 ακολούθησε το "The Subtle Knife" ενώ η τριλογία ολοκληρώθηκε το 2000 με το "The Amber Spyglass".

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, "Northern Lights", μεταφέρθηκε το 2007 στον κινηματογράφο με τον τίτλο "The Golden Compass" και πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman & Daniel Craig, μια ταινία που παρά το τεράστιο budget της ($180 εκατομύρια) δεν κατάφερε να ενθουσιάσει ούτε το κοινό, αλλά ούτε και τους κριτικούς, κάτι που είχε σαν αποτελέσμα το οριστικό "πάγωμα" του κινηματογραφικού franchise και την απαρχή μιας νέας προσπάθειας αυτή τη φορά στην τηλεόραση, για την βραβευμένη σειρά βιβλίων.

Το σενάριο της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει γράψει ο Jack Thorne ("National Treasure", "Wonder"), την σκηνοθεσία των δυο πρώτων επεισοδίων έχει αναλάβει ο Tom Hooper ("The King’s Speech", "The Danish Girl"), ενώ τα υπόλοιπα επεισόδια έχουν σκηνοθετηθεί απο τους Dawn Shadforth ("Trust"), Otto Bathhurst ("Peaky Blinders"), Euros Lyn ("Daredevil") και Jamie Childs ("Doctor Who").

Πρωταγωνιστούν οι James McAvoy ("X-Men: Days of Future Past"), Dafne Keen ("Logan"), Clarke Peters ("The Wire"), Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins Returns"), Ruth Wilson ("The Affair"), Richard Cunningham ("Rogue One: A Star Wars Story"), Anne-Marie Duff, Ariyon Bakare, Will Keen, Ian Gelder, Georgina Campbell, Lucian Msamati, James Cosmo, Ruta Gedmintas, Mat Fraser, Geoff Bell και Simon Manyonda.

Με κινηματογραφικούς συντελεστές και μεγάλο budget, η τηλεοπτική μεταφορά που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Bad Wolf και της New Line Cinema, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο αξιόλογο απο το αδιάφορο "The Golden Compass" του 2007.

Η σειρά που αποτελεί την ακριβότερη βρετανική τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών, θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019, μέσα απο το BBC One...

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.