Πρώτη Ματιά Στον Πιλότο Του "Watchmen"

0

Υστερα απο χρόνια εικασιών και αρκετές αλλαγές στους συντελεστές πίσω απο τις κάμερες, η τηλεοπτική μεταφορά του "Watchmen", του εντυπωσιακού comic του Alan Moore, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά καθώς σύντομα θα ξεκίνησουν τα γυρίσματα του πιλοτικού επεισοδίου.

Οσον αφορά την κατεύθυνση και την πλοκή που μπορεί να έχει η τηλεοπτική μεταφορά, όλα δείχνουν πως ο δημιουργός της σειράς Damon Lindeloff ("Lost") θα ακολουθήσει μια νέα προσέγγιση, ένα συνδυασμό του υλικού του comic, με την πρόσθηκη νέων χαρακτήρων και μια προσαρμογή στη σύγχρονη κοινωνία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δημιουργός της σειράς:

"Η ιστορία θα εξελίσσεται στον κόσμο που επιμελώς έφτιαξαν οι δημιουργοί της, όμως αυτή η νέα ιστορία πρέπει να είναι πρωτότυπη και αυθεντική. Θα πρέπει να δονείται με την σεισμική ακολουθία των δικών της τεκτονικών πλακών. Θα πρέπει να θέσει νέα ερωτήματα και να εξερευνήσει τον κόσμο μέσα απο μια φρέσκια οπτική. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα πρέπει να είναι σύγχρονη. Η original εκδοχή ήταν προσαρμοσμένη στην δεκαετία του 80', του Reagan, της Thatcher και του Gorbachev. Η δική μας θα πρέπει να πάλλεται στην συχνότητα του Trump, της May, του Putin και του αλόγου που καβαλά γυμνός. Και μιλώντας για Καβαλάρηδες, το Τέλος του Κόσμου είναι εκτός συζήτησης, κάτι που σημαίνει πως οι ήρωες και οι κακοί - αν όντως οι ρόλοι τους είναι διακριτοί - μάχονται για διαφορετικούς στόχους.
Κάποιοι απο τους χαρακτήρες θα είναι άγνωστοι. Νέα πρόσωπα. Νέες μάσκες που θα τα καλύπτουν. Επίσης σκοπεύουμε να επισκεφθούμε τον προηγούμενο αιώνα της Ένστολης Περιπέτειας μέσα απο μια διαφορετική, πλήν οικεία ματιά και εκεί ακριβώς θα πάρουμε τα μεγαλύτερα ρίσκα μας."

Αν και ο Lindelof ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του σαν σεναριογράφος με την τηλεοπτική σειρά "Lost", η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη, καθώς ακολούθησαν αμφιλεγόμενα και μέτρια σεναριακά projects όπως το "Cowboys & Aliens", το "Prometheus", το "Star Trek Into Darkness", το "Tomorrowland" και πιο πρόσφατα η τηλεοπτική σειρά "The Leftovers", που τελικά προκάλεσε περισσότερο αγανάκτιση παρά θαυμασμό. Ενα πλούσιο, πλην προβληματικό βιογραφικό, που μας κάνει αρκετά επιφυλακτικούς για το τηλεοπτικό "Watchmen"...

Μια επιφύλαξη που φαίνεται να συμμερίζεται και το HBO, που δεν θα παραγγείλει την σειρά αν δεν ικανοποιηθεί απο το αποτέλεσμα του πιλοτικού επεισοδίου.

Οσον αφορα το casting, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει τα ονόματα των Regina King ("The Leftovers"), Don Johnson ("Miami Vice"), Tim Blake Nelson ("O Brother, Where Art Thou?"), Adelaide Clemens ("Rectify"), Andrew Howard ("Hatfields and McCoys") και Louis Gossett Jr. ("An Officer and a Gentleman")...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.