Πρώτη Ματιά Στο "His Dark Materials" Του BBC

0

Πρόκειται για το "His Dark Materials", την μεταφορά στη μικρή οθόνη της σειράς βιβλίων φαντασίας του Philip Pullman.

Η σειρά βιβλίων του Pullman ξεκίνησε το 1995 με το "Northern Lights", το 1997 ακολούθησε το "The Subtle Knife" ενώ η τριλογία ολοκληρώθηκε το 2000 με το "The Amber Spyglass".

His-Dark-Materials-trilogy

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, "Northern Lights", μεταφέρθηκε το 2007 στον κινηματογράφο με τον τίτλο "The Golden Compass" και πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman & Daniel Craig, μια ταινία που παρά το τεράστιο budget της ($180 εκατομύρια) δεν κατάφερε να ενθουσιάσει ούτε το κοινό, αλλά ούτε και τους κριτικούς, κάτι που είχε σαν αποτελέσμα το οριστικό "πάγωμα" του κινηματογραφικού franchise και την απαρχή μιας νέας προσπάθειας αυτή τη φορά στην τηλεόραση, για την βραβευμένη σειρά βιβλίων.

"Η ιστορία ακολουθεί δυο παιδιά, την Lyra Belacqua και τον Will Parry, καθώς ταξιδεύουν μέσα απο διάφορα παράλληλα σύμπαντα και συναντούν πλήθος φανταστικών πλασμάτων, αναμέσα τους μάγισσες και πάνοπλες πολικές αρκούδες."

Το σενάριο της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει γράψει ο Jack Thorne ("National Treasure", "Wonder"), ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Tom Hooper ("The King’s Speech", "The Danish Girl").

Το casting που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει εξασφαλίσει τα ονόματα των James McAvoy ("X-Men: Days of Future Past"), Clarke Peters ("The Wire"), Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins Returns"), Richard Cunningham ("Rogue One: A Star Wars Story") και Dafne Keen ("Logan").

Ο James McAvoy θα υποδυθεί τον Lord Asriel (τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στο φίλμ ο Daniel Graig) τον σκληροτράχηλο εξερευνητή και πατέρα της μικρής Lyra, που υποδύεται η Dafne Keen, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή διπλά στο πλευρό του Hugh Jackman (Wolverine) στην ταινία "Logan".

Με κινηματογραφικούς συντελεστές και μεγάλο budget, η τηλεοπτική μεταφορά που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Bad Wolf και της New Line Cinema, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο αξιόλογο απο το αδιάφορο "The Golden Compass" του 2007.

Η σειρά που αποτελεί την ακριβότερη βρετανική τηλεοπτική παραγωγή, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2019, μέσα απο το BBC One...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.