Πρώτη Ματιά Στο "Fahrenheit 451" Του HBO

0

Πρόκειται για το "Fahrenheit 451" την τηλεταινία του HBO Films, που αποτελεί μια μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας που έγραψε ο Ray Bradbury το 1952. Η δυστοπική νουβέλα του Ray Bradbury, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1966, απο τον σκηνοθέτη François Truffaut και με πρωταγωνιστές τους Oskar Werner και Julie Christie.

"Ο Guy Montag είναι ένας πυροσβέστης. Στον κόσμο του, όπου η τηλεόραση κυριαρχεί και η λογοτεχνία βρίσκεται στα πρόθυρα της εξάλειψης, οι πυροσβέστες ξεκινούν τις φωτιές αντί να τις σβήνουν. Η δουλειά του είναι να καταστρέφει τα πιο παράνομα αγαθά, τα τυπωμένα βιβλία μαζί με τα σπίτια που τα φιλοξενούν.

Ο Montag ποτέ δεν αμφισβητεί την καταστροφή και τον χαμό που προκαλούν οι πράξεις του, επιστρέφοντας κάθε μέρα στην βαρετή ζωή του και την επίσης βαρετή γυναίκα του, Mildred, η οποία περνά ολόκληρη την ημέρα της μαζί με την τηλεοπτική της 'οικογένεια'. Ομως μια μέρα συναντά μια νεαρή εκκεντρική γείτονισσα, την Clarisse, που θα τον συστήσει σε ενα παρελθόν όπου οι άνθρωποι δεν ζούσαν μέσα στο φόβο και σε ένα παρόν όπου κάποιος βλέπει τον κόσμο μέσα απο τις ιδέες των βιβλίων και όχι απο τις ανόητες ομιλίες στην τηλεόραση.

Οταν η Mildred επιχειρεί να αυτοκτονήσει και η Clarisse ξαφνικά εξαφανίζεται, ο Montag αρχίζει να αμφισβητεί οτιδήποτε γνώριζε μέχρι εκείνη την ημέρα. Αρχίζει να κρύβει βιβλία στο σπίτι του και όταν η παράνομη αυτή πράξη του αποκαλύπτεται, ο πυροσβέστης τρέπεται σε φυγή."

Στην σκηνοθεσία της υψηλού προφίλ τηλεταινίας, βρίσκεται ο Ramin Bahrani ("99 Homes," "At Any Price"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Amir Naderi, που θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τους Alan Gasmer και Peter Jaysen.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Michael B. Jordan ("Chronicle", "Creed") και Michael Shannon ("Batman v Superman: Dawn of Justice", "Midnight Special"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Sofia Boutella ("The Mummy"), Laura Harrier ("Spider-Man Homecoming"), Lilly Singh.

Προφητικό, καινοτόμο και πάντα επίκαιρο, το βιβλίο του Ray Bradbury θίγει πολλά και σημαντικά ζητήματα, όπως την λογοκρισία και τον έλεγχο της κοινής γνώμης με την χρήση της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ένα πλούσιο υλικό που πιστεύουμε πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα με το φορμάτ της μίνι σειράς....

 
Πρώτη Ματιά Στο "Fahrenheit 451" Του HBO

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.