Πρώτη Ματιά: "Mercy Street" Του Ridley Scott

0

Πρόκειται για μια νέα μίνι σειρά του δικτύου PBS, που εστιάζει στον Αμερικανικό Εμφύλιο και που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια.

"Η σειρά ακολουθεί τις ζωές δυο εθελοντριών νοσοκόμων στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές του Εμφυλίου Πολέμου: την Mary Phinney που μάχεται κατά της δουλείας και την υπέρμαχο της Ομοσπονδίας, Emma Green. Το πολυτελές ξενοδοχείο της οικογένειας Green στην Alexandria της Virginia έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο που φροντίζει τα θύματα του πολέμου. Η σειρά που έχει γυριστεί στο Richmond και το Petersburg,είναι εμπνευσμένη απο απομνημονεύματα και γράμματα αληθινών γιατρών και νοσοκόμων που εργάστηκαν εθελοντικά στο νοσοκομείο της Alexandria, την πιο πολεμοδαρμένη πόλη της Ομοσπονδίας."

Παραγωγοί της σειράς είναι οι Ridley Scott και David W. Zucker, ενώ την σκηνοθεσία των επεισοδίων έχουν αναλάβει οι Roxann Dawson ("Lost, "Heroes", "The Mentalist") και Jeremy Webb ("Downton Abbey", "Doctor Who").

Πρωταγωνιστούν οι Mary Elizabeth Winstead ("Smashed", "The Spectacular Now"), Gary Cole ("The Good Wife"), Josh Radnor ("How I Met Your Mother"), Cherry Jones (24), Peter Gerety ("The Wire"), Norbert Leo Butz, Hannah James.

Αν και η μίνι σειρά φαντάζει προσεγμένη, διαθέτοντας αξιόλογους συντελεστές, το θέμα του Αμερικανικού Εμφυλίου δεν φαίνεται πλέον να δελεάζει τους τηλεθεατές, κάτι που φάνηκε και με την μέτρια επιτυχία της σειράς "Turn".

Η σειρά που θα αποτελείται απο έξι μέρη, θα κάνει πρεμιέρα τον χειμώνα του 2016.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.