Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019]

0

Το πρώτο τηλεοπτικό τετράμηνο του 2019 έφυγε, αφηνώντας μας ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς οι νέες σειρές κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους πιο χαμηλά απ΄ότι τις περιμέναμε. Πιο αναλυτικά, η μεγαλύτερη απογοήτευση απ΄όλες, ήταν αυτή του "The Twilight Zone", καθώς η επιστροφή της διάσημης ανθολογίας χαρακτηρίστηκε απο κακογραμμένα επεισόδια και μια κατεύθυνση που άφησε στην άκρη το μεταφυσικό και επικεντρώθηκε στην πολιτική. Μέσα στις απογοητεύσεις ανήκει σίγουρα και το "The Passage", ενώ και η τρίτη σεζόν του "True Detective" δεν ενθουσίασε, καθώς πέρα απο τις πολύ καλές ερμηνείες, ο βασανιστικά αργός ρυθμός καθιστά την παρακολούθηση της νέας σεζόν αγγαρεία.

Όσον αφορά τις σειρές που μας άρεσαν, εκεί υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, καθώς μας ήρθε απο εκεί που δεν το περιμέναμε. Πιο συγκεκριμένα, μας άρεσε το ελαττωματικό πλήν ατίθασο και punk αισθητικής "Deadly Class" (η καλύτερη σειρά του Syfy που έχουμε δεί ποτέ) και το "Hanna", η τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του 2011, που συνδύασε το δράμα και την δράση ικανοποιητικά, έχοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενα τρίδυμο (Esme Creed-Miles, Mireille Enos, Joel Kinnaman), με πολύ καλή χημεία.

Και έτσι φτάνουμε στο καλοκαιρινό κομμάτι του 2019, ενα τηλεοπτικό διάστημα που καλύπτει την περίοδο Μαϊος-Αύγουστος, ενα τετράμηνο που φιλοξενεί τις πρεμιέρες πολλών νέων σειρών.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν το υψηλού προφίλ "Chernobyl", το σατιρικό και πλούσιο "Catch-22", το φορτισμένο πολιτικά "When They See Us", το απρόβλεπτο και hardcore "Too Old to Die Young", το "Good Omens", το αντισυμβατικό "The Boys" και ίσως το πιο αναμενόμενο, το "The Terror: Infamy", την δεύτερη σεζόν του "The Terror", που ουσιαστικά αποτελεί μια νέα σειρά, καθώς δεν διαθέτει καμία σύνδεση με την πρώτη σεζόν.

Oι νέες τηλεοπτικές σειρές του καλοκαιριού, με σειρά πρεμιέρας:


"CHERNOBYL" [HBO] Μίνι Σειρά 5 Επεισοδίων

Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019] - "Chernobyl"

"Η σειρά αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας απο τις χειρότερες ανθρώπινες καταστροφές της ιστορίας και ακολουθεί τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που θυσιάστηκαν για να σώσουν την Ευρώπη απο μια απίστευτη καταστροφή. Η μίνι σειρά εστιάζει στην καταστροφή που συνέβη στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 1986, αποκαλύπτοντας το γιατί και το πως συνέβη και αφηγείται τις σοκαριστικές ιστορίες των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και έπεσαν."

Το σενάριο της σειράς που αποτελείται απο πέντε επεισόδια, έχει γράψει ο Craig Mazin ("The Huntsman: Winter’s War"), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Johan Renck ("Breaking Bad", "The Walking Dead").

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Jared Jarris ("Mad Men", "The Crown", "The Terror"), ο οποίος υποδύεται τον Valery Legasov, τον Ρώσο επιστημόνα που επέλεξε το Κρεμλίνο για να ερευνήσει τα αίτια πίσω απο την καταστροφή και την δυσλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Stellan Skarsgård ("Nymphomaniac"), Emily Watson ("Breaking the Waves"), Con O’Neill ("Harlots"), Jessie Buckley ("Taboo"), Adrian Rawlins ("Harry Potter and the Deathly Hallows") και Paul Ritter ("The Limehouse Golem").

Πρεμιέρα: 6 Μαϊου

Δείτε το trailer:


"CATCH-22" [HULU] Μίνι Σειρά 6 Επεισοδίων

Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019] - "Catch-22"

"Βασισμένο στην ομώνυμη, επιδραστική νουβέλα του Joseph Heller, το Catch-22 αποτελεί την ιστορία του απαράμιλλου και επιδέξιου Yossarian (Christopher Abbott), εναν Αμερικανό πιλότο βομβαρδιστικού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος είναι έξαλλος επειδή χιλιάδες ανθρώπων που δεν έχει γνωρίσει ποτέ, προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Όμως το πραγματικό του πρόβλημα δεν είναι ο εχθρός, αλλά ο δικός του στρατός που συνεχώς αυξάνει τον αριθμό των αποστολών που πρέπει οι πιλότοι να ολοκληρώσουν προτού αποστρατευτούν.
Παρόλαυτα, αν ο Yossarian προσπαθήσει να αποφύγει τα καθήκοντα του, θα έχει παραβιάσει τον κώδικα Catch-22, ενα κωμικοτραγικό, υποχθόνιο και γραφειοκρατικό κανόνα που καθιστά σαφές πως η ανησυχία για την ασφάλεια κάποιου απέναντι σε κινδύνους που είναι πραγματικοί και άμεσοι, είναι η σκέψη ενός λογικού μυαλού, καθώς μόνο ένας τρελός άνθρωπος συνεχίζει να πετά εν γνώση του σε επικίνδυνες αποστολές. Όμως, η αίτηση να απαλλαγεί απο τα καθήκοντα του, είναι ένδειξη λογικής καιγια αυτό δεν μπορεί να απαλλαγεί απο το καθήκον του."

Το σενάριο της σειράς που αποτελείται απο έξι επεισόδια, έχουν γράψει οι Luke Davies ("Lion") και David Michôd ("Animal Kingdom"), ενώ την σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Grant Heslov, Ellen Kuras και ο George Clooney, ο οποίος εκτελεί και χρέη παραγωγού.

Πρωταγωνιστούν οι Christopher Abbott ("The Sinner"), George Clooney ("Gravity"), Kyle Chandler ("Bloodline"), Giancarlo Giannini ("Casino Royale"), Daniel David Stewart, Rafi Gavron, Austin Stowell, Graham Patrick Martin, Gerran Howell, Jon Rudnitsky, Kevin J. O’Connor, Pico Alexander, Tessa Ferrer και Julie Ann Emery.

Πρεμιέρα: 17 Μαϊου

Δείτε το trailer:


"GOOD OMENS" [AMAZON] Μίνι Σειρά 6 Επεισοδίων

Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019] - "Good Omens"

"Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, η Αποκάλυψη είναι κοντά και η Τελική Κρίση πολύ σύντομα θα πέσει πάνω στο ανθρώπινο είδος. Αυτές οι εξελίξεις φαντάζουν σαν άσχημα νέα για τον άγγελο Aziraphale (ο οποίος ήταν ο φύλακας της Ανατολικής Πύλης της Εδέμ) και τον δαίμονα Crowley (ο οποίος, όταν έφερε το όνομα Crawly, ήταν το ερπετό που ώθησε την Ευα να φάει το μήλο), οι δυο αντιπρόσωποι του Παραδείσου και της Κόλασης στην Γή. Οι δυο τους έχουν συνηθίσει να ζούν τις άνετες ζωές τους, με ένα διεστραμμένο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα έχουν συμπαθήσει την ανθρωπότητα.
Ετσι και απο την στιγμή που είναι καλοί φίλοι (αν και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του Καλού και του Κακού), αποφασίζουν να συνεργαστούν και να επιτηρούν τον Αντίχριστο, που προορίζεται ως ο γιός ενός Αμερικανού διπλωμάτη στην Βρετανία και έτσι να διασφαλίσουν ότι θα μεγαλώσει με ένα τρόπο που δεν θα του επιτρέψει να διαλέξει ανάμεσα στο Καλό και το Κακό και έτσι να αναβάλουν το τέλος του κόσμου."

Το σενάριο της μεταφοράς έχει γράψει ο Neil Gaiman, μαζί με τον Terry Pratchett, ενώ την σκηνοθεσία και των έξι επεισοδίων έχει αναλάβει ο Douglas Mackinnon ("Doctor Who", "Knightfall").

Πρωταγωνιστούν οι Michael Sheen ("Masters of Sex"), David Tennant ("Doctor Who", "Jessica Jones"), Miranda Richardson ("Damage", "Tom & Viv"), Lourdes Faberes ("Nightfall"), Jon Hamm ("Mad Men"), Adam Colborne, Adria Arjona, Jennifer Armour, Thom Ashley, Raj Awasti, Ariyon Bakare, Dan Balme, Steve Barnett και οι Frances McDormand ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri") & Benedict Cumberbatch ("Doctor Strange"), στις φωνές του Θεού και του Σατανά, αντίστοιχα.

Πρεμιέρα: 31 Μαϊου

Δείτε το trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=2ZSXlNRRoGU


"WHEN THEY SEE US" [HBO] Μίνι Σειρά 4 Επεισοδίων

Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019] - "When They See Us"

"Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που καθήλωσε την χώρα, το 'When They See Us' θα καταγράψει την διαβόητη υπόθεση πέντε έγχρωμων εφήβων, με το όνομα 'Οι Πέντε του Central Park' (Central Park Five), οι οποίοι καταδικάστηκαν για ενα βιασμό που δεν διέπραξαν ποτέ.

Η limited σειρά των τεσσάρων επεισοδίων θα εστιάσει στους πέντε εφήβους απο το Harlem, τους Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana και Korey Wise. Ξεκινώντας απο την άνοιξη του 1989, όπου οι έφηβοι ανακρίθηκαν για πρώτη φορά για το συμβάν, η σειρά θα καλύψει ενα διάστημα 25 χρόνων,
εστιάζοντας κυρίως στην αθώωση τους το 2002 και τον συμβιβασμό που κατέληξαν με την πόλη της Νέας Υόρκης."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται η Ava DuVernay ("Selma", "A Wrinkle in Time"), η οποία υπογράφει και το σενάριο.

Πρωταγωνιστούν οι Jovan Adepo, Justin Cunningham, Chris Chalk, Freddy Miyares, Jharrel Jerome, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Niecy Nash, Blair Underwood, Michael K. Williams, Famke Janssen.

Πρεμιέρα: 31 Μαϊου

Δείτε το trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY


"NOS4A2" [AMC]

Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2019] - "NOS4A2"

"Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Charlie Manx, ενός σαγηνευτικού αθάνατου, που τρέφεται με τις ψυχές παιδιών και ότι απομένει απο αυτά, τα αποθηκεύει στην Christmasland, ένα διεστραμμένο Χριστουγεννιάτικο χωριό της φαντασίας του Manx, εκεί όπου κάθε ημέρα είναι Χριστούγεννα και που η δυστυχία απαγορεύεται απο τον νόμο. Ο Manx θα δεί τον κόσμο του να απειλείται, όταν μια νεαρή γυναίκα στη Νέα Αγγλία θα ανακαλύψει πως διαθέτει ενα επικίνδυνο χάρισμα."

Το σενάριο της μεταφοράς έχει γράψει η Jami O’Brien ("Fear The Walking Dead", "Hell On Wheels"), η οποία θα εκτελέσει και χρέη showrunner.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Zachary Quinto ("Star Trek"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Ashleigh Cummings ("Westside"), Ebon Moss-Bachrach ("The Punisher"), Ólafur Darri Ólafsson, Darby Camp, Rarmian Newton, Asher Miles Fallica, Dalton Harrod, Andresito Germosen De La Cruz.

Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου

Δείτε το trailer:


ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

1 2
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.