Οι R. Scott & N. Hawley Ετοιμάζουν Την Σειρά Του "Alien"

0

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών της Disney που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στις νέες τηλεοπτικές σειρές του "Star Wars". Μια άλλη μεγάλη είδηση όμως, ήταν η ανακοίνωση γύρω από την πρώτη τηλεοπτική σειρά του "Alien", που θα διατεθεί μέσα από το "FX on Hulu", την συνεργασία ανάμεσα στο συνδρομητικό δίκτυο FX και την υπηρεσία streaming HULU, που ανήκει στην Disney.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από το event, η ιστορία της τηλεοπτικής σειράς του "Alien" εξελίσσεται σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον και εξελίσσεται στη Γη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise, που πάντοτε εξελίσσονταν στο διάστημα ή κάποιον άλλον πλανήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικτύου FX:

"Να αναμένετε ένα τρομακτικό ταξίδι σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον στη Γη. Αναμειγνύοντας τον διαχρονικό τρόμο του πρώτου φιλμ του Alien και την ασταμάτητη δράση του δευτερου, αυτή η σειρά θα αποτελέσει μια τρομακτική εμπειρία που συναρπάσει τους θεατές."

Δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς είναι ο Noah Hawley ("Legion", "Fargo", "Lucy in the Sky"), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τον δημιουργό του franchise Ridley Scott.

Το franchise του "Alien" είναι τόσο λατρεμένο όσο και ταλαιπωρημένο, καθώς ύστερα από τα δυο πρώτα εξαιρετικά φίλμ που κυκλοφόρησαν το 1979 (Ridley Scott) και 1986 (James Cameron), οι συνέχειες ("Alien 3" & "Alien Resurrection") δεν ήταν το ίδιο αξιόλογες, ένα γεγονός που μείωσε την δημοφιλία όσο και το ενδιαφέρον γύρω από το franchise επιστημονικής φαντασίας.

Ο Ridley Scott Ετοιμάζει Νέο Prequel Του "Alien"

Σκηνή απο την ταινία "Prometheus" του 2012.

Το 2012 o Ridley Scott επέστρεψε στην καρέκλα του σκηνοθέτη του franchise (ύστερα από 33 χρόνια), με το "Prometheus", ενα prequel που εστίαζε σε μια ομάδα επιστημόνων που ανακαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την ύπαρξη του ανθρώπου στη Γη, ύστερα από την άφιξη τους σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Μια ταινία που αν και ήταν σαφώς ανώτερη από το "Alien 3" και το "Alien Resurrection", δεν κατάφερε να συγκινήσει.

Ο Ridley Scott Ετοιμάζει Νέο Prequel Του "Alien"

Ο Ridley Scott με το cast της ταινίας "Alien Covenant".

Το 2017 ο Ridley Scott επέστρεψε ξανά στο αγαπημένο του franchise με το "Alien: Covenant", το δεύτερο prequel που και αυτό δεν κατάφερε να ενθουσιάσει, καθώς όπως και το προηγούμενο διέθετε ένα εξίσου προβληματικό σενάριο.

Όπως και να έχει, το concept του franchise είναι τόσο ενδιαφέρον, που η κάθε υλοποίηση γύρω από αυτό πάντα θα προσελκύει το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον η πρώτη τηλεοπτική σειρά του "Alien" με σεναριογράφο τον Noah Hawley και παραγωγό τον Ridley Scott...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.