Ο Neil Gaiman Ετοιμάζει Τη Σειρά "Gormenghast"

0

Υστερα απο την τηλεοπτική μεταφορά του "American Gods" και προσεχώς του "Good Omens", ο συγγραφέας Neil Gaiman ("Beowulf", "Coraline") φαίνεται να είναι έτοιμος να ξεκινήσει το σχεδιασμό και μιας άλλης μεταφοράς. Πρόκειται για το "Gormenghast", την τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων που έγραψε ο Mervyn Peake. Οι διάσημες νουβέλες του Mervyn Peake μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 2001 απο το BBC, με πρωταγωνιστές τους Jonathan Rhys Meyers και Christopher Lee.

"Η σειρά εξελίσσεται στο σάπιο, γοτθικό Κάστρο Gormenghast και ακολουθεί διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων του δολοπλόκου αγοριού της κουζίνας Steerpike, του Titus, του κληρονόμου του Οίκου των Groan και των δίδυμων αδελφών Cora και Clarice."

Ο Neil Gaiman Ετοιμάζει Τη Σειρά "Gormenghast"

Σύμφωνα με τον Neil Gaiman:

"Δεν υπάρχει τίποτε στην λογοτεχνία που να μοιάζει με τις πολύ αξιόλογες νουβέλες Gormenghast. Έχουν γραφτεί απο έναν ειδήμονα, που υπήρξε και καλλιτέχνης και μας ταξιδεύουν σε ένα αρχαίο κάστρο, τόσο μεγάλο όσο μια πόλη, με εξωπραγματικούς ήρωες, κακούς και ανθρώπους, που είναι αδύνατον να ξεχάσεις. Υπάρχει λόγος που υπήρξαν δυο τριλογίες που οι λάτρεις του είδους της φαντασίας αγκάλιασαν στην δεκαετία του 60', το Lord Of The Rings και τα βιβλία Gormenghast. Είναι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω στην μεταφορά του πανέξυπνου και μοναδικού οράματος του Mervyn Peake στην μικρή οθόνη."

Ο Neil Gaiman θα συντονίσει την μεταφορά σε συνεργασία με τον Akiva Goldsman ("The Dark Tower", "The Da Vinci Code"), ενώ η Freemantle θα αναλάβει την υλοποίηση της σειράς που ακόμη δεν διαθέτει τηλεοπτική στέγη...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.