Το δίκτυο FX ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το “Pistols”, την μίνι σειρά που είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Steve Jones, του κιθαρίστα των Sex Pistols. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την σκηνοθεσία και των έξι επεισοδίων έχει αναλάβει ο Danny Boyle.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Danny Boyle (“Trainspotting”, “28 Days Later”):
“Φανταστείτε πως εισέρχεστε στον κόσμο του ‘The Crown’ και του ‘Downton Abbey’ με τα φιλαράκια σας, κραυγάζοντας τα τραγούδια σας και την οργή σας για όλα αυτά που πρεσβεύουν. Αυτή είναι η στιγμή που η Βρετανική κοινωνία και κουλτούρα άλλαξαν για πάντα. Είναι το σημείο πυροδότησης για την Βρετανική κουλτούρα του δρόμου, εκεί όπου συνηθισμένοι άνθρωποι ήταν στο προσκήνιο και εκτόξευαν την οργή τους και την μόδα τους και όλοι έπρεπε να τους ακούσουν και να τους δουν και όλοι τους φοβόντουσαν ή τους ακολουθούσαν. Οι The Sex Pistols. Στο κέντρο βρίσκονταν ένας γοητευτικός, αναλφάβητος κλεπτομανής νεαρός, ένας ήρωας της εποχής, ο Steve Jones, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εξελίχθηκε στον 94ο καλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών. Αυτή η σειρά περιγράφει το πως βρέθηκε εκεί.”
Δημιουργός της σειράς είναι ο Craig Pearce (“The Great Gatsby”, “Moulin Rouge!”), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Frank Cottrell Boyce (“Goodbye Christopher Robin”), βασισμένοι στο βιβλίο “Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol” του Steve Jones.
Στον ρόλο του John Lydon, του frontman των Pistols, βρίσκεται ο Anson Boon (“1917”), ο Toby Wallace (“Babyteeth”) υποδύεται τον κιθαρίστα Steve Jones, ο Louis Partridge (“Medici”) υποδύεται τον μπασίστα Sid Vicious, ενώ στο ρόλο του ντράμερ Paul Cook βρίσκεται ο Jacob Slater. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Fabien Frankel, Dylan Llewellyn, Wally Nightingale, Sydney Chandler, Emma Appleton και η Maisie Williams (“Game of Thrones”) στο ρόλο του συμβόλου της πανκ Jordan Mooney.
Τα γυρίσματα της μίνι σειράς θα ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου, ενώ η πρεμιέρα της αναμένεται μέσα στις αρχές του 2022…