O Bryan Fuller Μιλά Για Το "American Gods"

0

Αν και η μεταφορά του "American Gods" στην τηλέοραση δεν φάνταζε ποτέ σαν μια εύκολη υπόθεση, τον τελευταίο καιρό το φιλόδοξο εγχείρημα φαίνεται να βρίσκεται στα τελευταία στάδια του σχεδιασμού και στα πρόθυρα της έναρξης της παραγωγής. Ετσι μετά το αρχικό σόκ της αποσύρσης του ΗΒΟ, το project βρίσκεται πλέον στα χέρια του δικτύου Starz και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά και με ικανοποιητικό ρυθμό.

"Η πλοκή εστιάζει σε ένα επερχόμενο πόλεμο ανάμεσα στους παλαιούς και τους νέους θεούς: οι παραδοσιακοί θεοί με τις βιβλικές και μυθολογικές ρίζες, αρχίζουν να χάνουν πιστούς απο μια νέα ομάδα θεών που αντανακλούν την αγάπη της σύγχρονης κοινωνίας για χρήματα, τεχνολογία, Μ.Μ.Ε, διασημότητα και ναρκωτικά. Ο πρωταγωνιστής, Shadow Moon, είναι ένας πρώην κατάδικος που γίνεται σωματοφύλακας και συνταξιδιώτης του Mr. Wednesday, ενός απατεώνα που στην πραγματικότητα είναι ένας απο τους παλαιότερους θεούς, που βρίσκεται σε ένα ταξίδι αναζήτησης και προετοιμασίας των δυνάμεων για τον επερχόμενο πόλεμο με τις νέες θεότητες."

Τον τελευταίο χρόνο, ο δημιουργός της δημοφιλούς νουβέλας φαντασίας Neil Gaiman συνεργάζεται εντατικά με τους Bryan Fuller ("Hannibal", "Pushing Daisies") και Michael Green ("Heroes") στην προετοιμασία της μεταφοράς και απ΄'οτι φαίνεται όλα κυλούν ομαλά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Den of Geek, ο Bryan Fuller δήλωσε:

"Το project προχωρά πολύ ομαλά. Τα σενάρια των δυο πρώτων επεισοδίων έχουν ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε κάποιες εικονογραφήσεις, έτσι ώστε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στο Starz, που φάνηκε πολύ ευχαριστημένο με τα σενάρια. Μόλις πάρουμε την τελική έγκριση, θα ξεκινήσουμε την παραγωγή στις αρχές του 2016, ενώ η πρεμιέρα πιθανότατα θα γίνει στα τέλη το ίδιου χρόνου."

Ενώ όσον αφορά το casting, o showrunner δήλωσε:

"Δεν έχουμε προσφέρει κανένα ρόλο ακόμη, αλλά έχουμε προσεγγίσει έναν ηθοποιό. Εχουμε κάνει αρκετές επιλογές ηθοποιών αλλά ακόμη δεν τους έχουμε προσεγγίσει όλους. Πρόκειται για ένα πολυεθνικό και πολυφυλετικό cast. Αυτό που θα ήθελε ο Neil Gaiman, είναι να κλείσουμε τους ρόλους των Laura, Shadow, Wednesday, Mad Sweeney, Bilquis και του Technical Boy και μετά να τους παρουσιάσουμε όλους μαζί στο Comic-Con."

Με φημολούμενο κόστος $5 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο και με σχεδιασμό για τουλάχιστον 5 σαιζόν, η μεταφορά του "American Gods" στην τηλεόραση αποτελεί μια απο τις πιο φιλόδοξες παραγωγές που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, ενα project απο αυτά που αλλάζουν το status και το μέγεθος της μικρής οθόνης.

Η νουβέλα του Gaiman κυκλοφόρησε το 2001 και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες απο 30 γλώσσες και έχει κερδίσει αναρίθμητες διακρίσεις που περιλαμβάνουν τα βραβεία Hugo, Nebula και Bram Stoker...

American-Gods-Cover

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.