Το Mtv Παρήγγειλε Το "Shannara"

0

Αν και τα τελευταία χρόνια το Mtv μας έχει συνηθίσει σε φθηνά εφηβικά reality που προκαλούν ανατριχίλα και που δεν θυμίζουν σε τίποτα το πρωτοποριακό κανάλι του 80' και του 90', τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι του πασίγνωστου δικτύου, θέλουν να προσθέσουν στο πρόγραμμα κάποιες πιο ποιοτικές παραγωγές.

Ετσι και σύμφωνα με το EW, το Mtv παρήγγειλε τα πρώτα δέκα επεισόδια του "Shannara", την μεταφορά στην μικρή οθόνη της ομώνυμης σειράς βιβλίων φαντασίας του Terry Brooks. Το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε το 1977, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 25 βιβλία, πολλά απο τα οποία έχουν γίνει best-sellers.

"Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού, η ιστορία εστιάζει στην οικογένεια των Shannara και τους απογόνους της, που διαθέτουν την αρχαία μαγεία και μπορούν να ξαναδιαμορφώσουν το μέλλον του κόσμου, μέσα απο τις περιπέτειες τους."

Την σκηνοθεσία της νέας σειράς αρχικά είχε αναλάβει ο Jon Favreau ("Iron Man", "Cowboys & Aliens"), όμως το φορτωμένο πρόγραμμα του τελικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την θέση του, παραμένοντας όμως στη θέση του παραγωγού. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τη σκηνοθεσία των πρώτων δυο επεισοδίων θα αναλάβει ο Jonathan Liebesman ("Wrath of the Titans, "Battle Los Angeles").

Το σενάριο της σειράς θα γράψουν οι σεναριογράφοι του "Smallville", Miles Millar και Alfred Gough που θα αποτελέσουν και τους showrunners.

Η αλήθεια είναι ότι το Mtv χρειάζεται όσο τίποτε άλλο ένα επιτυχημένο "Shannara", μια ποιοτική σειρά με πλούσια μυθολογία που θα αλλάξει τη πορεία του δικτύου και που θα επαναφέρει την αίγλη του παρελθόντος. Το κανάλι που λατρέψαμε και μας διαπαιδαγώγησε μουσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει το ίδιο στη νέα εποχή στηριζόμενο μόνο στην προβολή μουσικών videoclips, θα μπορούσε όμως να είναι πιο επιλεκτικό όσον αφορά τις τηλεοπτικές παραγωγές του και το "Shannara" μπορεί να αποτελέσει την στροφή πρός την σωστή κατεύθυνση...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.