Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

0

Αν και ζούμε σε μια εποχή όπου η τηλεόραση (του εξωτερικού φυσικά γιατί η δική μας μαστίζεται από τα reality) είναι στα καλύτερα της, προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου παραγωγές, η αλήθεια είναι πως το είδος του τρόμου δεν αντιπροσωπεύεται με πολλές και αξιόλογες παραγωγές. Έτσι, όταν κυκλοφόρησε το "Chapelwaite" (με DNA Stephen King) η προσμονή μας ήταν μεγάλη.

Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

[Spoiler free]
Η ιστορία εξελίσσεται το 1850 και ακολουθεί τον Καπετάνιο Charles Boone (Adrien Brody), ο οποίος ύστερα από τον χαμό της γυναίκας του στη θάλασσα, μεταφέρει την οικογένεια με την τρία παιδιά στο Chapelwaite, το οικογενειακό σπίτι που κληρονόμησε, στην μικρή και φαινομενικά ήσυχη πόλη Preacher’s Corners του Maine. Συντετριμμένοι από την απώλεια της μητέρας-συζύγου, ο Charles Boone και τα παιδιά του ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα, όμως σύντομα θα διαπιστώσουν πως αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς το όνομα Boone δεν σημαίνει τίποτε καλό για τους κατοίκους της φτωχής πόλης, που βασανίζεται από την έξαρση μιας περίεργης ασθένειας. Μια πολύ άσχημη οικογενειακή φήμη που ξεκίνησε από τον θείο και ξάδελφο του Charles, οι οποίοι σε κάποιοι φάση έχασαν τα λογικά τους (και όχι μόνο) και προέβησαν σε ανήκουστες πράξεις και που πλέον θεωρούνται ως οι υπεύθυνοι για την επιδημία και όλα τα κακά που έχουν βρει την πόλη.

Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

Σύντομα ο Charles και τα τρία παιδιά του εισπράττουν αυτήν την άσχημη ατμόσφαιρα και απομονώνονται στο "Chapelwaite", μην μπορώντας ούτε καν να επισκεφτούν την πόλη, που τους θεωρεί ως ανεπιθύμητους. Κάτι που θα οδηγήσει τον Charles, που πλέον ταλαιπωρείται από φρικτά οράματα, να ερευνήσει το παρελθόν της οικογένειας του, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάρα. Μια έρευνα που θα τον οδηγήσει στο συμπέρασμα πως η κληρονομιά του Chapelwaite, ήταν απλά ένας τρόπος για να τον προσελκύσουν...

Βασισμένη στο "Jerusalem’s Lot", την σύντομη ιστορία του Stephen King, που αποτελεί την prequel ιστορία του "Salem’s Lot", η τηλεοπτική σειρά του "Chapelwaite" αποτελεί μια αξιοπρεπή μεταφορά, αν και το υλικό πάνω το οποίο βασίστηκε θα μπορούσε να αποδοθεί σε λιγότερα επεισόδια.

Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

Πέρα από αυτό το "τράβηγμα" της ιστορίας που έγινε για να γεμίσει δέκα επεισόδια και να καλύψει το budget, η σειρά των Jason Filardi και Peter Filardi ("Flatliners", "The Craft") διαθέτει την σωστή ατμόσφαιρα και αναπαράσταση της εποχής, ενώ αποδίδει την μεταφυσική ιστορία με μετριοπάθεια και χωρίς υπερβολές. Μην ξεχνούμε ότι μιλάμε για μια τηλεοπτική σειρά τρόμου, ίσως το δυσκολότερο είδος (μαζί με το sci-fi), κάτι που αποδείχθηκε με την αποτυχία των πολύ ακριβότερων σειρών του είδους, "The Stand" και "Lisey's Story", που και αυτές ήταν βασισμένες σε έργα του Stephen King.

Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

Όσον αφορά τις ερμηνείες, ο σταθερά καλός Adrien Brody ("The Pianist", "King Kong") κουβαλά την σειρά με σοβαρότητα, ενώ και το υπόλοιπο cast ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, σε μια ιστορία που ούτως η άλλως δεν προσφέρεται για οσκαρικες ερμηνείες.

Στη σκηνοθεσία βρίσκονται οι Burr Steers ("Pride and Prejudice and Zombies"), Rachel Leiterman ("The Man in the High Castle"), Michael Nankin ("Van Helsing") και Jeff Renfroe ("Cardinal").

Πρωταγωνιστούν οι Adrien Brody, Emily Hampshire, Jennifer Ens, Sirena Gulamgaus, Trina Corkum, Gord Rand, Genevieve DeGraves, Allegra Fulton, Dean Armstrong, Devante Senior, Michael Hough.

Συνοψίζοντας, το "Chapelwaite" είναι μια αξιοπρεπής σειρά τρόμου δέκα επεισοδίων, που αν και διαθέτει τα ελαττώματα της, θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους.

 

Κριτική Στη Σειρά Τρόμου "Chapelwaite"

7.5 Awesome
  • Σκηνοθεσία 7.5
  • Σενάριο 7.5
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 7.5
  • Κριτική Χρηστών (3 Ψήφισαν) 8
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.