Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

0

"Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα κόσμο όπου οι σούπερ ήρωες υπάρχουν, όμως οι περισσότεροι απο αυτούς είναι διεφθαρμένοι απο την φήμη και την δόξα και συχνά εκδηλώνουν ανάρμοστες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Για αυτό το λόγο, η CIA δημιούργησε μια υπερ-ομάδα ασφαλείας, γνωστή και ως οι "The Boys", που καθήκον της είναι να επιβλέπει την κοινότητα των σούπερ ηρώων."

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι σούπερ ήρωες δεν γεννιούνται, αλλά κατασκευάζονται μυστικά στα εργαστήρια της Vought, μια αδίστακτης πολυεθνικής εταιρείας που φιλοδοξεί να τους εισάγει στον αμερικανικό στρατό σαν όπλα, με αντίτιμο ενα συμβόλαιο αξίας πολλών δισεκατομμυριών δολαρίων. Όμως αυτοί οι γεννετικά κατασκευασμένοι υπεράνθρωποι, χαρακτηρίζονται στην πλειοψηφία τους απο μια ψυχολογικά ασταθής συμπεριφορά, που εκδηλώνεται με υπέρμετρη βία και αδιαφορία για τους κοινούς θνητούς, που συνήθως αποτέλουν παράπλευρες απώλειες των πράξεων τους.

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Θύμα αυτών των πράξεων είναι και ο Billy Butcher (Karl Urban), ενας πρώην πράκτορας της CIA που έχασε την σύζυγο του. Ο Butcher θεωρεί ως υπεύθυνους την Vaught και τους Supes όπως τους αποκαλεί και πλέον κάνει οτι μπορεί για να καταστρέψει την εταιρεία και τους ήρωες της και ειδικότερα τον Homelander, τον αυτάρεσκο και ψυχολογικά ασταθή αρχηγό των σούπερ ηρώων.

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Σε αυτή την προσπάθεια του, θα ξαναφτιάξει την παλιά ομάδα των "The Boys" με παλαιούς γνώριμους και τον Hughie Campbell, ενα νέο θύμα των Supes, που είδε την φίλη του να γίνεται κιμάς απο μια απερίσκεπτη ενέργεια του σούπερ ήρωα A-Train.

Με την βοήθεια του οργισμένου Hughie, του λογικού Mother's Milk, του τρελού Γάλλου Frenchie, της άφωνης The Female/Kimiko και εννίοτε της διχασμένης ηρωίδας Starlight, ο Butcher θα κηρύξει τον πόλεμο στους σούπερ ήρωες, οι οποίοι αν και λατρεύονται σαν τέλειοι θεοί, απο πίσω κρύβουν τραγικές προσωπικότητες.

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Με αρκετή τόλμη και πρωτοτυπία, η σειρά των Kripke, Rogen και Goldberg αποτελεί μια καυστική σάτιρα του φαινομένου των σούπερ ηρώων, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει αρκετές μπηχτές τόσο στις Marvel/Disney και τις μεθόδους marketing που ακολουθούν, όσο και στις Αμερικανικές κυβερνήσεις και τα νταραβέρια τους με τις εταιρείες όπλων, οι οποίες οταν δεν υπάρχει ο εχθρός, είναι ικανές ακόμη και τον δημιουργήσουν.

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Πέρα απο την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη θεματολογία, η σειρά του Amazon διακρίνεται σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στο πολύ προσεγμένο και με εξαιρετική χημεία cast, του οποίου ηγείται άνετα ο Karl Urban (στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του), υποδυόμενος εναν φθαρμένο και με μηδενιστική διάθεση πρώην πράκτορα, που μισεί τα πάντα γύρω απο τους σούπερ ήρωες.

Την μεταφορά του comic στην τηλεόραση έχουν αναλάβει οι Seth Rogen και Evan Goldberg ("This Is the End", "The Interview"), οι οποίοι έχουν ήδη υλοποιήσει και την μεταφορά του comic "Preacher" στο AMC.

Κριτική Στο "The Boys" [1 Σεζόν]

Το σενάριο της σειράς έχει γράψει ο Eric Kripke, ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Supernatural", βασισμένος στο εξαιρετικό comic των Garth Ennis & Darick Robertson.

Πρωταγωνιστούν οι Karl Urban ("Dredd", "Star Trek"), Antony Starr ("American Gothic"), Jack Quaid ("Vinyl"), Dominique McElligott ("The Last Tycoon"), Jessie T. Usher ("Survivor’s Remorse"), Karen Fukuhara ("Suicide Squad"), Chace Crawford ("Gossip Girl"), Nathan Mitchell ("iZombie), Erin Moriarty ("Blood Father"), Simon Pegg ("Star Trek"), και η Elisabeth Shue ("Leaving Las Vegas").

Η πρώτη σεζόν του "The Boys" είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime, ενώ η δεύτερη αναμένεται μέσα στο 2020.

Δείτε το trailer [ακατάλληλο]:

8.3 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 8
  • Ερμηνείες 8.5
  • Παραγωγή 8.5
  • Κριτική Χρηστών (10 Ψήφισαν) 7.9
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.