Κριτική Στο "Shadow And Bone" Του Netflix

0

"Το 'Shadow And Bone' μας βρίσκει σε έναν πολεμοδαρμένο κόσμο, όπου η ταπεινή στρατιώτης και ορφανή Alina Starkov έχει μόλις εξαπολύσει μια εξωπραγματική δύναμη, που μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την ελευθερία της χώρας της. Με την τερατώδη απειλή του Shadow Fold να παραμονεύει, η Alina βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα σε όλα όσα γνωρίζει και την εκπαίδευση της μαζί με έναν ελίτ στρατό μαγικών στρατιωτών γνωστών και ως Grisha.
Όμως, καθώς πασχίζει να βελτιώσει την δύναμη της, ανακαλύπτει πως οι σύμμαχοι και οι εχθροί μπορούν να είναι ένα και το αυτό και πως τίποτα σε αυτόν τον πλούσιο κόσμο δεν είναι αυτό που φαίνεται. Υπάρχουν επικίνδυνες δυνάμεις εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας χαρισματικών εγκληματιών και θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από μαγεία για να επιβιώσει."

Κριτική Στο "Shadow And Bone" Του Netflix

Τα τελευταία χρόνια οι νουβέλες φαντασίας κάνουν θραύση και όποιες από αυτές καταφέρνουν υψηλές πωλήσεις, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μεταφερθούν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Βασισμένο στη σειρά βιβλίων "Grishaverse" της Leigh Bardugo, το "Shadow And Bone" αποτελεί μια ακόμη τέτοια Young Adult τηλεοπτική μεταφορά, με δυνατό πυρήνα θαυμαστών.

Η σειρά διαθέτει την κλασική ιστορία που συναντούμε σε αυτού του είδους τις παραγωγές, όπου ένα εκλεκτό άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες, εμφανίζεται από το πουθενά για να εκπαιδευτεί και να πολεμήσει το κακό.

Κριτική Στο "Shadow And Bone" Του Netflix

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το εκλεκτό άτομο είναι η Alina Starkov, μια νεαρή χαρτογράφος του στρατού, σε έναν φανταστικό κόσμο που έχει χωριστεί στα δυο από την Πτυχή, ένα σκοτεινό μέρος γεμάτο θανάσιμα πλάσματα. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού μέσα από την Πτυχή, η Alina θα ανακαλύψει τις δυνάμεις της και το πως είναι η εκλεκτή Sun Summoner των Grisha, ένα μυθικό ον με εσωτερική λάμψη που μπορεί να καλεί το φως και να καταστρέψει την Πτυχή.

Η Grisha είναι μια ιδιαίτερη (ελίτ) φυλή ανθρώπων με μαγικές ικανότητες, που περίμεναν την άφιξη της για πάρα πολλά χρόνια, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να κερδίσουν τον πόλεμο. Μια άφιξη που θα στρέψει τα βλέμματα όλων πάνω της, καθώς κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις για δικό τους όφελος και κάποιοι άλλοι θέλουν να την δολοφονήσουν.

Κριτική Τηλεοπτικών Σειρών

Καθώς οι Grisha φυλάνε την Alina σαν κόρη οφθαλμού στο παλάτι τους και την εκπαιδεύουν, υπό την επίβλεψη του πολύ φιλόδοξου και σκοτεινού Στρατηγού Kirigan, μια ομάδα κακοποιών έχει αναλάβει να την απαγάγει και να την παραδώσει σε έναν πελάτη με βαθύ πορτοφόλι. Με την πίεση πάνω της να αρχίζει να την καταβάλλει, η Alina αρχίζει να αμφισβητεί τα κίνητρα αυτών που την φιλοξενούν και τελικά τρέπεται σε φυγή μαζί με τον πιστό, παιδικό της φίλο Mal, κυνηγημένοι από τους Grisha και τους κακοποιούς.

Κριτική Στο "Shadow And Bone" Του Netflix

Αν και η σειρά του σεναριογράφου Eric Heisserer διαθέτει μπόλικα κλισέ, η όμορφη παραγωγή με τα ωραία κοστούμια και το πρωτότυπο σύμπαν της, που είναι βασισμένο στο ύφος και την κουλτούρα της Αυτοκρατορικής Ρωσίας, κάνουν την σειρά να φαντάζει διαφορετική. Ένα πολύ πλούσιο σύμπαν με πολλές πληροφορίες, που αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία, θα δυσκολευτείς αρχικά να το κατανοήσεις, καθώς διαθέτει πολλές φυλές και πολλά και διαφορετικά είδη μαγείας.

Κριτική Στο "Shadow And Bone" Του Netflix

Αν και οι διάλογοί δεν διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους, το "Shadow And Bone" είναι μια σειρά με γρήγορο ρυθμό και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που δεν κουράζει καθώς η πρώτη σεζόν αποτελείται από μόλις οκτώ επεισόδια. Μια σειρά που αν ανεβάσει τον προϋπολογισμό της και ξεφύγει από τα κλισέ και την fast track παραγωγή μέσα στις επόμενες σεζόν, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο.

Το σενάριο του "Shadow And Bone" έχει γράψει ο Eric Heisserer ("Arrival", "Lights Out"), ο οποίος εκτελεί και χρέη showrunner, αλλά και παραγωγού μαζί με την συγγραφέα Leigh Bardugo και τους Lee Toland Krieger, Shawn Levy, Dan Levine, Dan Cohen και Josh Barry.

Κριτική Τηλεοπτικών Σειρών

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η 25χρονη Jessie Mei Li, η οποία σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει σχετικά καλά στο ρόλο της ορφανής και ταπεινής κοπέλας, που ξαφνικά γίνεται το μήλον της έριδος για όλους. Στο ρόλο του Στρατηγού Kirigan βρίσκεται ο γνωστός μας από το "Punisher" Ben Barnes, ενώ στο ρόλο του συμμορίτη Kaz Brekker βρίσκεται ο Freddy Carter ("Pennyworth"), ο οποίος φαίνεται να κλέβει και την παράσταση με έναν χαρακτήρα που κινείται οριακά ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Kit Young ("A Midsummer Night's Dream") στο ρόλο του Jesper Fahey, η Amita Suman ("The Outpost") στο ρόλο της Inej Ghafa, η Danielle Galligan ("Game of Thrones") στο ρόλο της Nina Zenik, ο Archie Renaux ("Gold Digger") στο ρόλο του Malyen Oretsev και η Zoë Wanamaker ("Harry Potter and the Sorcerer's Stone") στο ρόλο της Baghra.

Δείτε το trailer:

7.5 Awesome
  • Σκηνοθεσία 7.3
  • Σενάριο 7.4
  • Ερμηνείες 7.3
  • Παραγωγή 7.9
  • Κριτική Χρηστών (6 Ψήφισαν) 6.9
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.