Η The Weinstein Company Ετοιμάζει Το "Waco"

0

Αν και τον τελευταίο καιρό οι περισσότερες νέες τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μεταφορές παλιών κινηματογραφικών ταινίων και σούπερ ηρώων, που και πού εμφανίζεται και κάποια πιο original και ρεαλιστική σειρά. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το "Waco", η μίνι τηλεοπτική που ετοιμάζει η The Weinstein Company. Η νέα σειρά εστιάζει στα αληθινά που έλαβαν χώρα το 1993 στο Waco του Texas, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και την μυστηριώδη Χριστιανική αίρεση Branch Davidians του David Koresh.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν άνδρες της ATF προσπάθησαν να εισβάλουν στο ράντζο της αίρεσης. Μια εισβολή που ύστερα απο μια παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων κυβερνητικών πράκτορων και έξι μελών της αίρεσης. Υστερα απο την αποτυχημένη επιχείρηση της ATF, η υπόθεση πέρασε στα χέρια του FBI, όπου πολιόρκησε το ράντζο για 51 ημέρες. Μια πολιορκία που ολοκληρώθηκε με μια νέα επιχείρηση εισβολής με την χρήση δακρυγόνων, που υποτίθεται ότι θα ανάγκαζαν τα μέλη της οργάνωσης να βγούν έξω. Ομως κατά την διάρκεια της επιχείρησης και κάτω απο αδιευκρίνιστα αίτια, μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Mount Carmel Center, με αποτέλεσμα τον θάνατο 76 μελών της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του ηγέτη της David Koresh.

Το σενάριο της σειράς θα γράψουν οι John Erick Dowdle και Drew Dowdle ("Quarantine", "As Above, So Below"), οι οποίοι θα αναλάβουν και την σκηνοθεσία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του David Koresh θα βρεθεί ο Taylor Kitsch ("True Detective" S2, "John Carter"), ενώ ο Michael Shannon ("Man of Steel", "Boardwalk Empire") θα υποδυθεί τον διαπραγματευτή του FBI, Gary Noesener.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που είναι βασισμένη στα βιβλία "A Place Called Waco" του David Thibodeau και "Stalling for Time: My Life" του Gary Noesener και με ένα αξιόλογο πρωταγωνιστικό δίδυμο, το "Waco" που ακόμη δεν έχει τηλεοπτική στέγη, φαντάζει αρκετά ενδιαφέρον...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.