Η Νουβέλα "The Magus" Στην Τηλεόραση

0

Η Neal Street Productions ετοιμάζει το "The Magus", την τηλεοπτική μεταφορά της cult και ιδιαίτερα περίεργης νουβέλας του John Fowles ("The Collector"). Η διάσημη νουβέλα που εκδόθηκε το 1965, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1968 από τον σκηνοθέτη Guy Green και με πρωταγωνιστές τους Michael Caine και Anthony Quinn.

"Η ιστορία ακολουθεί τον Nicholas Urfe, έναν νεαρό απόφοιτο της Οξφόρδης και ανερχόμενο ποιητή. Ύστερα από την αποφοίτηση, ο Nicholas εργάζεται σαν δάσκαλος σε ένα μικρό σχολείο, όμως σύντομα χάνει το ενδιαφέρον του και αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αγγλία.
Καθώς αναζητά μια νέα δουλειά, ο Nicholas αποδέχεται μια πρόταση να διδάξει αγγλικά στο σχολείο Λόρδος Βύρωνας στο ελληνικό νησί Σπέτσες. Ύστερα απο το ξεκίνημα στην νέα του δουλειά, ο Nicholas αρχίζει και νιώθει βαριεστημένος, καταβεβλημένος, αποπροσανατολισμένος και συναισθηματικά φορτισμένος από το νησί της Μεσογείου. Ο Nicholas πασχίζει με την μοναξιά και σκέφτεται την αυτοκτονία. Μια μέρα και καθώς περιφέρεται στο νησί, πέφτει πάνω σε μια έπαυλη και σύντομα γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της, τον Maurice Conchis, έναν πλούσιο Ελληνα ερημίτη. Οι δυο τους σχηματίζουν ένα είδος φιλίας και σιγά, σιγά ο Conchis αποκαλύπτει πως μπορεί να συνεργάστηκε με τους Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Σταδιακά, ο Nicholas εισέρχεται στα ψυχολογικά παιχνίδια του Conchis, τις παράδοξες απόψεις του γύρω από την ζωή και την μυστηριώδη περσόνα του."

Την μεταφορά του "The Magus" στην τηλεόραση, έχει αναλάβει ο Johan Renck ("Vikings", "Breaking Bad"), ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς "Chernobyl", ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τους Pippa Harris και Sam Mendes.

Αν και η μεταφορά της περίεργης νουβέλας "Ο Μάγος" στην τηλεόραση, δεν φαντάζει και πολύ εύκολη, το γεγονός ότι εξελίσσεται στην Ελλάδα και υλοποιείται από την εταιρεία παραγωγής που μας χάρισε την σειρά "Penny Dreadful", αρκεί για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον...

 

Η Νουβέλα "The Magus" Στην Τηλεόραση

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.