Η Εξαιρετική Πρώτη Σαιζόν Του "Manhattan"

0

Πρίν απο δέκα περίπου ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς "Manhattan". Μια σειρά που αν και δεν συγκέντρωσε μεγάλη δημοσιότητα, εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό τηλεοπτικό διαμάντι.

«Το νέο δράμα του WGN ακολουθεί την προσπάθεια της κατασκευής της πρώτης ατομικής βόμβας του κόσμου (Manhattan Project), στο Los Alamos του New Mexico. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται οι ιδιοφυείς πλήν «προβληματικοί» επιστήμονες και οι οικογένειες τους, καθώς προσπαθούν να συνυπάρξουν σε ένα κόσμο όπου τα μυστικά και τα ψέματα, διεισδύουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους.»

Με εξαιρετικές ερμηνείες και ρεαλιστική αναπάρασταση, η σειρά παρουσιάζει τις αντιξόοτηες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες και οι οικογένειες τους, που αναγκάστηκαν να ζήσουν σε μια πόλη που φτιάχθηκε ειδικά για την περίσταση, σε μια περιοχή στη μέση της ερήμου.

Χωρίς τις ανέσεις του τρόπου ζωής εκείνης της εποχής, αλλά και με περιορισμένα τα ατομικά τους δικαιώματα, οι πιο λαμπροί επιστήμονες της Αμερικής και της Βρετανίας καλούνται να φέρουν εις πέρας μια αποστολή που φαντάζει αδύνατη και εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον το δικό τους, αλλά και των οικογενειών τους. Με ελλιπή μέτρα προστασίας απο την ραδιενέργεια, οι άνθρωποι της πόλης αποτελούν τα πειραματόζωα, μια συνέπεια του αγώνα ενάντια στη Γερμανία, η οποία ετοιμάζει την δική της ατομική βόμβα.

manhatttan-cast

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό που κατασκευάζουν θα φέρει την ειρήνη για πάντα, κάποιοι θεωρούν ότι θα καταστρέψει τον κόσμο, όμως όλοι είναι διατεθημένοι να θυσιάσουν τα πάντα για αυτό το σκοπό.

Υπό την πίεση μιας αδίστακτης στρατιωτικής ηγεσίας και ένα περιβάλλον εργασίας όπου ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να θεωρηθεί ως κατάσκοπος και να εξαφανιστεί απο προσώπου γής με συνοπτικές διαδικασίες. Εκεί δεν υπάρχουν ατομικά δικαιώματα και προσωπικές ελευθερίες. Εκεί όλοι παρακολουθούνται και είναι αναλώσιμοι, στο βωμό της απόκτησης ενός όπλου που σχεδιάστηκε να φέρει την ειρήνη, αλλά ο κρυφός πόθος της ηγεσίας ήταν πάντοτε να φέρει την απόλυτη κυριαρχία.

Δημιουργός της σειρά είναι ο Sam Shaw ("Masters of Sex"), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Thomas Schlamme («The West Wing»), που εκτελεί και χρέη παραγωγού.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του φυσικού Frank Winter, βρίσκεται ο εξαιρετικός John Benjamin Hickey ("Flags Of Our Fathers"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Olivia Williams, Daniel Stern, Rachel Brosnahan, Ashley Zukerman, Katia Herbers, Christopher Denham, Harry Lloyd, Michael Chernus, Richard Schiff και Eddie Shin.

Η πολύ αξιόλογη σειρά που ανανεώθηκε πρόσφατα, θα επιστρέψει με την δεύτερη σαιζόν το 2016.

Δείτε το trailer:

8.0
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 8
  • Ερμηνείες 8
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (4 Ψήφισαν) 6
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.