Η Εξαφάνιση Της Πτήσης MH370 Γίνεται Τηλεοπτική Σειρά

0

Ενα απο τα πιο μυστηριώδη γεγονότα των τελευταίων ετών, η εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς το γαλλικό δίκτυο France Televisions ετοιμάζει την μεταφορά της συγκλονιστικής ιστορίας στην μικρή οθόνη, με την μορφή μίνι τηλεοπτική σειράς.

"Η σειρά εξερευνά το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπλοίας, την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που το 2014 χάθηκε κάπου πάνω απο την Νότια Θάλασσα της Κίνας, μεταφέροντας 239 επιβάτες."

Στη θέση του showrunner βρίσκεται ο Gilles Bannier ("The Tunnel"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Tim Loane ("Versailles") και Laurent Mercier ("The Club"), βασισμένοι στην νουβέλα "Flight MH370, A Life Rerouted" του Ghyslain Wattrelos, ο οποίος έχασε τη σύζυγο και δυο απο τα τρία παιδιά του στη τραγωδία και το βιβλίο της Florence de Changy, της δημοσιογράφου που έκανε την έρευνα γύρω απο την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης.

Η ιστορία εξελίσσεται σε επτά χώρες και παρουσιάζει τα γεγονότα απο πολλαπλές οπτικές: τις οικογένειες των θυμάτων, τους μηχανικούς της αεροπλοίας, του πολιτικούς, την επιστημονική κοινότητα, την αστυνομία, την δικαιοσύνη και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την παραγωγό της σειράς Nora Melhli:

"Για εμένα, ήταν προφανές πως ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθεί αυτή η ιστορία, θα ήταν μέσα απο το πρίσμα της φαντασίας. Είναι το μόνο είδος που μπορεί να εισέλθει στις ανατροπές και τις στροφές της έρευνας και εξερευνήσει σε βάθος τους χαρακτήρες, κάνοντας τους αληθινούς, αλλά όχι με εναν απλοϊκό τρόπο. Πέρα απο το πολύπλοκο μυστήριο, η σειρά μεταφέρει και μια διεθνή ανθρώπινη ιστορία."

Αν και η μίνι σειρά υλοποιείται απο γαλλικό δίκτυο, η κύρια γλώσσα θα είναι η αγγλική, σε μια παραγωγή που μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο να παρουσιάσει τον αντίκτυπο που είχε η απώλεια των 239 ανθρώπων και πολύ λιγότερο να μετατρέψει την ιστορία σε θέαμα (ελπίζουμε και ευχόμαστε)...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.