Η A24 Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Earthsea"

0

Σύμφωνα με το Deadline, η A24 και η παραγωγός Jennifer Fox ("Nightcrawler", "Michael Clayton") ετοιμάζουν το "Earthsea", την τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων φαντασίας της Ursula Le Guin.
Η σειρά βιβλίων της Le Guin ξεκίνησε το 1968 με το πρώτο βιβλίο "A Wizard of Earthsea" και ολοκληρώθηκε το 2017 με την σύντομη ιστορία "Firelight".

Η A24 Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Earthsea"

Η σειρά βιβλίων αποτελείται απο πέντε νουβέλες και οκτώ σύντομες ιστορίες, που εξελίσσονται σε ενα μυθοπλαστικό αρχιπέλαγος που περιλαμβάνει εκατοντάδες νησιά, που διακυβεύεται απο αυτούς που χρησιμοποιούν μαγεία για να αποκτήσουν δύναμη και να αναστατώσουν την εύθραυστη ισορροπία του. Οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι έγχρωμοι και η έμφαση δίνεται στην κατανόηση της φύση και την ανθρώπινη φύσης και οχι την απόκτηση δύναμης πάνω τους.

Η A24 Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Earthsea"

Σύμφωνα με την Jennifer Fox:

"H Ursula Le Guin είναι στην κυριολεξία μια γυναίκα θρύλος, με μια τεράστια βάση θαυμαστών και με έργα που έχουν μεταφραστεί σε όλες τις γραπτές γλώσσες του πλανήτη. Έρχεται δεύτερη μόνο μετά τον Tolkien σε επιρροή σε αυτό το είδος και πρίν πεθάνει τον περασμένο χρόνο, συμφώνησε να αφήσει την πιο αγαπημένη της δουλειά στα χέρια μου. Έτσι, αυτό το εγχείρημα αποτελεί μια ιερή παρακαταθήκη και προτεραιότητα για εμένα, αλλά και μια ευκαιρία να δημιουργήσω ενα εμβληματικό κομάτι της Αμερικανικής κουλτούρας."

Η τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων που έχει συγκριθεί με το "Lord of the Rings" του J.R.R. Tolkien, έρχεται και αυτή να μπεί σε ενα κύμα νέων projects που φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που άφησε στην τηλεόραση το "Game of Thrones", κάτι αρκετά εύκολο στα λόγια, αλλά αρκετά δύσκολο στην πράξη...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.