Το HBO Παρήγγειλε Το "American Lion"

0

Σύμφωνα με το Deadline, το δίκτυο HBO παρήγγειλε το "American Lion", την μίνι τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων, που εστιάζει στον έβδομο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Andrew Jackson.

"Ο Andrew Jackson, ο έβδομος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε μια πολύ αμφιλεγόμενη προεδρία. Πρίν την άνοδο του στην πολιτική, ο ευέξαπτος Jackson συχνά προακλαούσε τους αντιπάλους του σε μονομαχίες και σε μια απο αυτές, χτυπήθηκε στο στήθος και παρολίγο να πεθάνει. Αυτή η σφαίρα που τον πέτυχε στο στήθος έμεινε εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Αργότερα επιβίωσε μιας απόπειρας δολοφονίας, όταν ο το όπλο του επίδοξου δολοφόνου του, εκπυρσοκρότησε όχι μια αλλά δυο φορές. Αν και ο Jackson έγινε γνωστός και ως ο "Πρόεδρος του Λαού", προσπάθησε να καταργήσει το θεσμό του Εκλεκτορικού Κολεγίου, καθώς πίστευε ότι η διαδικασία ήταν διαφθαρμένη.

Οι περισσότεροι Ιθαγενείς Αμερικανοί και ειδικότερα οι Cherokee, απεχθάνονται μέχρι και σήμερα τον Jackson, καθώς σαν Πρόεδρος υπέγραψε την απεχθή Πράξη Απομάκρυνσης των Ινδιάνων, την αρπαγή των εδαφών τους και την μεταφορά τους δυτικά του Mississippi."

Το σενάριο της σειράς έχουν γράψει οι Doug Miro και Carlo Bernard, το δίδυμο πίσω απο την εξαιρετική σειρά "Narcos", βασισμένοι στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο "American Lion: Andrew Jackson in the White House" που έγραψε ο Jon Meacham και την βιογραφία που έγραψε ο Robert V. Remini.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Andrew Jackson θα βρεθεί ο Sean Penn ("Mystic River", "21 Grams"), ενώ πρός τα παρόν παραμένουν άγνωστα τα υπόλοιπα ονόματα του cast.

Τα γυρίσματα της σειράς που θα υλοποιήσει η Lionsgate Television θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με σκηνοθέτη τον Phillip Noyce ("The Bone Collector", "Patriot Games", "Clear and Present Danger")...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.