Το HBO Ετοιμάζει Την Μίνι Σειρά "Chernobyl"

0

Πρίν απο μερικούς μήνες τα δίκτυα ΗΒΟ και Sky Atlantic συμφώνησαν να συνεργαστούν στην παραγωγή νέων τηλεοπτικών σειρών. Το πρώτο project αυτής της νέας συνεργασίας θα είναι το "Chernobyl", μια δραματική μίνι σειρά που εστιάζει σε μια απο τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

"Η σειρά αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας απο τις χειρότερες ανθρώπινες καταστροφές της ιστορίας και ακολουθεί τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που θυσιάστηκαν για να σώσουν την Ευρώπη απο μια απίστευτη καταστροφή. Η μίνι σειρά εστιάζει στην καταστροφή που συνέβη στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 1986, αποκαλύπτοντας το γιατί και το πως συνέβη και αφηγείται τις σοκαριστικές ιστορίες των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και έπεσαν."

Το σενάριο της σειράς έχει γράψει ο Craig Mazin ("The Huntsman: Winter’s War"), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Johan Renck ("The Walking Dead").

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Jared Jarris ("Mad Men", "The Crown"), ο οποίος θα υποδυθεί τον Valery Legasov, τον Ρώσο επιστημόνα που επέλεξε το Κρεμλίνο για να ερευνήσει τα αίτια πίσω απο την καταστροφή και την δυσλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με τον Gary Davey, υπεύθυνο προγράμματος στο Sky Atlantic:

"Στο Chernobyl, ο Craig Mazin έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: Το σενάριο του είναι εξαιρετικό, καθώς συνδυάζει τις φρικιαστικές, τις τραγικές και τις ηρωικές όψεις πίσω απο αυτό το καταστροφικό γεγονός. Η κλίμακα αυτής της παραγωγής, κάνει το project να φαντάζει σαν η ιδανική αρχή της συνεργασίας μας με το HBO, καθώς αντικατοπτρίζει την φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε δραματικές σειρές υψηλού προφίλ, με διεθνές ενδιαφέρον και συντελεστές."

Την παραγωγή της σειράς που θα ξεκινήσει γυρίσματα σε μερικούς μήνες στη Λιθουανία, θα συντονίσουν οι Carolyn Strauss ("Game of Thrones"), Jane Featherstone ("Broadchurch"), Craig Mazin, Chris Fry ("Humans") και Johan Renck.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.