Ο Cary Fukunaga Στο "Napoleon" Του HBO

0

Πρίν απο τρία περίπου χρόνια είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση του HBO να μεταφέρει το "Napoleon" του Stanley Kubrick, στην μικρή οθόνη με την μορφή μίνι σειράς και σκηνοθέτη τον Baz Luhrmann ("The Great Gatsby", "Moulin Rouge!"). Εκτοτε όμως, δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις γύρω απο τον project και πολλοί θεώρησαν ότι το project μάλλον "πάγωσε".

Σύμφωνα με το THR όμως, το project παραμένει ζωντανό και πλέον έχει ως σκηνοθέτη τον Cary Fukunaga ("True Detective" S1, "Beasts of No Nation"), ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση του επικού σεναρίου που έγραψε ο Stanley Kubrick, με παραγωγό τον Steven Spielberg που θα συντονίσει το όλο εγχείρημα.

Το 1971, τρία χρόνια μετά το "2001: A Space Odyssey", ο Stanley Kubrick κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες για να πείσει τα studios του Hollywood να χρηματοδοτήσουν το "Napoleon", την βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του Γάλλου Αυτοκράτορα Napoleon Bonaparte.

Αν και ο Kubrick την είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη ταινία που θα έχει γυριστεί ποτέ, τα κινηματογραφικά studios τελικώς απέρριψαν την πρόταση του, λόγω του τεράστιου κόστους της παραγωγής.

Θέλοντας να εκπληρώσει το όνειρο του Kubrick, ο Steven Spielberg ανέλαβε να μεταφέρει το εξαιρετικά δουλεμένο σενάριο του Kubrick σε μορφή τηλεοπτικής μίνι-σειράς και με σύμμαχο το ισχυρότερο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αμερικής, το HBO ("Game of Thrones", "Boardwalk Empire").

Το σενάριο του Kubrick θα επιμεληθεί ο David Leland ("The Borgias"), προσαρμόζοντας το για το φορμάτ της εξάωρης μίνι σειράς.

Με βάση την εντυπωσιακή έρευνα και το αρχείο του Kubrick που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες σημειώσεων και φωτογραφιών και με σκηνοθέτη τον ταλαντούχο Fukunaga, η μίνι σειρά του HBO αναμένεται επική και άκρως ενδιαφέρουσα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.