Το Amazon Ετοιμάζει Τη Σειρά "Conan the Barbarian"

0

Αν και όλοι περιμέναμε την επιστροφή του "Conan" στον κινηματογράφο, απ΄'οτι φαίνεται αυτή η επιστροφή θα λάβει χώρα σε άλλο μέσο, καθώς το project κατευθύνεται πρός τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Deadline, το Amazon ετοιμάζει μια νέα τηλεοπτική μεταφορά του comic που δημιούργησε ο Robert E. Howard ("Conan", "Red Sonja", "Solomon Kane") και εικονογράφησε ο Frank Frazetta.

"Η νέα τηλεοπτική σειρά αφηγείται ξανά την κλασική ιστορία, με μια επιστροφή στις λογοτεχνικές ρίζες της. Οδηγούμενος έξω απο τα εδάφη της φυλής του, ο Conan περιπλανιέται στον μυστηριώδη και επικίνδυνο κόσμο του πολιτισμού, αναζητώντας έναν σκοπό, σε ένα μέρος που τον απορρίπτει σαν έναν άμυαλο βάρβαρο."

Το σενάριο της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει αναλάβει ο Ryan Condal ("Hercules", "Colony"), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik ("Game of Thrones") και τον Warren Littlefield ("Fargo", "The Handmaid’s Tale").

Ο χαρακτήρας του Conan έχει μεταφερθεί στο παρελθόν, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Η πρώτη ταινία του "Conan" κυκλοφόρησε το 1982, σκηνοθετημένη απο τον John Milius ("Red Dawn - 1984") και με σεναριογράφο τον Oliver Stone. Μια επική παραγωγή με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά και την εκπληκτική μουσική του ελληνικής καταγωγής Basil Poledouris.

Το Amazon Ετοιμάζει Τη Σειρά "Conan the Barbarian"

Με τον Schwarzenegger να φαντάζει ιδανικός στο ρόλο του θηριώδη πολεμιστή και τους James Earl Jones και Max von Sydow να δίνουν το απαιτούμενο κύρος στην παραγωγή, το "Conan The Barbarian" αποτέλεσε μια εντυπωσιακή μεταφορά comic που απλά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Το 1984 ακολούθησε η δεύτερη ταινία "Conan the Destroyer", σκηνοθεσίας Richard Fleischer ("20000 Leagues Under the Sea", "Barabbas"), η οποία όμως δεν κατάφερε να συναγωνιστεί το επίπεδο της πρώτης. Εκτοτε το franchise παρέμεινε ανενεργό μέχρι το 2011 όπου η Millenium Films κυκλοφόρησε το απογοητευτικό reboot "Conan the Barbarian" με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa ("Game of Thrones").

Εκτός απο το σινεμά όμως, η ιστορία του "Conan" μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με δυο animated τηλεοπτικές σειρές και μια real action σειρά που άντεξε μόλις μια σαιζόν.

Έτσι, ύστερα απο την τηλεοπτική σειρά του "Lord of the Rings", το Amazon προσθέτει μια ακόμη ενδιαφέρουσα σειρά φαντασίας στο πρόγραμμα του που συνεχώς εμπλουτίζεται...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.