Το Amazon Απέκτησε Το "Good Omens" Του Neil Gaiman

0

Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση του Neil Gaiman ("American Gods") να μεταφέρει στην τηλεόραση το "Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch", της νουβέλας φαντασίας που έγραψε το 1990, μαζί με τον Terry Pratchett. Μια πρόθεση που έγινε γεγονός, καθώς σήμερα η Amazon Studios ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα διάθεσης της τηλεοπτικής μεταφοράς του "Good Omens", που θα υλοποιήσει το BBC με την μορφή μίνι σειράς έξι επεισοδίων.

"Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, η Αποκάλυψη είναι κοντά και η Τελική Κρίση πολύ σύντομα θα πέσει πάνω στο ανθρώπινο είδος. Αυτές οι εξελίξεις φαντάζουν σαν άσχημα νέα για τον άγγελο Aziraphale (ο οποίος ήταν ο φύλακας της Ανατολικής Πύλης της Εδέμ) και τον δαίμονα Crowley (ο οποίος, όταν έφερε το όνομα Crawly, ήταν το ερπετό που ώθησε την Ευα να φάει το μήλο), οι δυο αντιπρόσωποι του Παραδείσου και της Κόλασης στην Γή. Οι δυο τους έχουν συνηθίσει να ζούν τις άνετες ζωές τους, με ένα διεστραμμένο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα έχουν συμπαθήσει την ανθρωπότητα.
Ετσι και απο την στιγμή που είναι καλοί φίλοι (αν και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του Καλού και του Κακού), αποφασίζουν να συνεργαστούν και να επιτηρούν τον Αντίχριστο, που προορίζεται ως ο γιός ενός Αμερικανού διπλωμάτη στην Βρετανία και έτσι να διασφαλίσουν ότι θα μεγαλώσει με ένα τρόπο που δεν θα του επιτρέψει να διαλέξει ανάμεσα στο Καλό και το Κακό και έτσι να αναβάλουν το τέλος του κόσμου."

Το σενάριο θα γράψει ο ίδιος ο Gaiman, ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη showrunner.

Σύμφωνα με τον Neil Gaiman:

"Σχεδόν 30 χρόνια πρίν, ο Terry Pratchett και εγώ γράψαμε την πιο αστεία νουβέλα για το τέλος του κόσμου, που περιλαμβάνει αγγέλους και δαίμονες, έναν 11χρονο Αντίχριστο, ανιχνευτές μαγισσών και τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Πολύ σύντομα έγινε το αγαπημένο βιβλίο πολλών ανθρώπων. Τρείς δεκαετίες μετά, θα μεταφερθεί στην οθόνη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο για την υλοποίηση απο το BBC Studios, και απλά θα ήθελα να ζούσε ο Sir Terry για να το δεί."

Έτσι, ύστερα απο το "American Gods" που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε μερικούς μήνες, ένα ακόμη βιβλίο του Neil Gaiman παίρνει το δρόμο για την μικρή οθόνη...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.