Ταινία Μικρού Μήκους: "Sunspring"

0

"Υστερα απο τον θρίαμβο της τεχνητής νοημοσύνης AlphaGo της Google, απέναντι στον πρωταθλητή του επιτραπέζιου παιχνιδιού GO, Lee Se-dol, ο δημιουργός Oscar Sharp απευθύνθηκε στον τεχνολόγο συνεργάτη του Ross Goodwin, για την δημιουργία μιας μηχανής που θα μπορούσε να γράψει σενάρια. Μαζί δημιούργησαν το 'Jetson' και το τροφοδότησαν με εκατοντάδες sci-fi σενάρια απο την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αμέσως μετά δημιούργησαν μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Thomas Middleditch, του πρωταγωνιστή της της τηλεοπτικής σειράς "Silicon Valley" του HBO και αποφάσισαν να γυρίσουν και να μοντάρουν το σενάριο που έγραψε το 'Jetson'."

Στην σκηνοθεσία του πρωτότυπου φίλμ βρίσκεται ο Oscar Sharp, ενώ στη θέση των παραγωγών βρίσκονται οι Allison Friedman, Andrew Kortschak και Andrew Swett. Πρωταγωνιστούν οι Thomas Middledtich και Elisabeth Gray.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί οτι τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλα άλματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αλματα που συνδυάστηκαν με νίκες του υπολογιστή απέναντι στον άνθρωπο, τόσο στο σκάκι όσο και το checkers. Ομως τι γίνεται όταν το πεδίο του διαγωνισμού δεν απαιτεί μαθηματικές πράξεις και ορθολογισμό, αλλά συναίσθημα και αυθορμητισμό? Αυτό ακριβώς ήθελε να μάθει και ο σκηνοθέτης Oscar Sharp με αυτό το μικρού μήκους φίλμ, που το τελικό του αποτέλεσμα μαρτυρά ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τόσο εξελίγμενη όσο νομιζούμε...

Πηγή: arstechnica.com

Δείτε την ταινία [9 λεπτά]:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.