Τι Έρχεται Στο Σινεμά Την Πέμπτη 9/7

0

Αν και έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από το άνοιγμα των θερινών σινεμά, ακόμη δεν έχει καταφθάσει κάποια μεγάλη και πολυαναμενόμενη κυκλοφορία, καθώς τα στούντιο του Hollywood δεν θέλουν να κάψουν τα βαριά χαρτιά τους στο περίεργο νέο τοπίο, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξουν οι αίθουσες της Αμερικής και της Κίνας, εκεί όπου γίνεται και το μεγάλο ταμείο. Έτσι η νέα εβδομάδα εκτός από επανεκδόσεις, φέρνει και τρεις νέες κυκλοφορίες χαμηλού προφίλ.

Τι έρχεται στο σινεμά την πέμπτη 9/7

 

"El Robo del Siglo" ("The Heist of the Century")

Τι Έρχεται Στο Σινεμά Την Πέμπτη 9/7

"En Barrio de Ricachones, sin armas ni rencores, es solo plata y no amores (Στις γειτονιές των πλουσίων, χωρίς όπλα και κακία, μόνο χρήμα και όχι αγάπη)..."

"Αργεντινή, 2006: O Luis Mario, o Fernando, o Marciano, o Debauza και ένας γιατρός (!), θα οργανώσουν μεν την «ληστεία του αιώνα» αλλά δεν θα υπολογίσουν όμως τον «ανθρώπινο παράγοντα», που παρά τους άρτιους χειρισμούς τους, θα τους οδηγήσει στα χέρια, του νόμου και του γεμάτου απωθημένα από την αποτυχία της αστυνομικής επιχείρησης στην Banco Rio, του διοικητή Miguel Sileo."

Ο Αργεντίνος Ariel Winograd σκηνοθετεί την ταινία του αιώνα, για την «Ληστεία του αιώνα», την πραγματική ιστορία της πιο οργανωμένης ληστείας (με όπλα ρέπλικες και με ιδεολογικό ίσως περιεχόμενο…), που πραγματοποιήθηκε ποτέ, στην Banco Rio της Αργεντινής, στις 13 Ιανουαρίου του 2006!

Το El Robo del Siglo του Winograd συνεπώς αξίζει την προσοχή του κοινού, προκειμένου να «αναδυθεί» πως ακόμα και μια «κακή πράξη», όταν δομείται από καρδιάς, δύναται να στεφθεί με επιτυχία! Ιστορία που μας έχει διδάξει, ο Ρομπέν των δασών αλλά δε χορταίνουμε να απολαμβάνουμε τις επανεκδόσεις της.

Αναμφισβήτητα, η πιο απολαυστική ταινία του καλοκαιριού! Το σενάριο υπογράφουν οι Alex Zito και ο ίδιος ο εγκέφαλος της ληστείας, Fernando Araujo. Πρωταγωνιστούν οι Diego Peretti, Guillermo Francella, Pablo Rago, Mariano Argento, Rafael Ferro, Luis Luque, Johanna Francella.

Το "El Robo del Siglo" (aka The heist of the century) θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά θερινά σινεμά στις 9 Ιουλίου.

Δείτε το trailer:

 

"Made in Italy"

Τι Έρχεται Στο Σινεμά Την Πέμπτη 9/7

"Εν’ όψει του διαζυγίου του, ο Jack, διευθυντής μιας Gallery θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει τη γυναίκα του από την εκποίηση της «περιουσίας» τους. Από κοινού λοιπόν με τον πατέρα του Robert, αποφασίσει να πουλήσει το ερειπωμένο τους σπίτι στην Τοσκάνη, προκειμένου με τα κέρδη (από το μερίδιο του στο σπίτι), ν’ αγοράσει την Gallery. Η επιστροφή όμως του Jack στο σπίτι των παιδικών του χρόνων, πέραν του θα ανανεώσει τη ανύπαρκτη, μέχρι στιγμής, σχέση με τον πατέρα του, θα τον κάνουν να αναπολήσει τις στιγμές με την αδικοχαμένη του μητέρα. Παράλληλα μάλιστα με την γνωριμία του, με μια νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας, o Jack θα φτάσει ως και να αναθεωρήσει τα σχέδια του για το μέλλον."

Το "Made in Italy", το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού James D’ Arcy ("Dunkirk"), δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω, πέρα από τη φωτογραφία των μαγευτικών τοπίων της Τοσκάνης. Να σημειωθεί πως ο «πάλαι ποτέ» ηθοποιός υπογράφει και το σενάριο της ταινίας.

Πρωταγωνιστούν οι Liam Neeson, Micheál Richardson, Lindsay Duncan, Valeria Bilello, Marco Quaglia, Gian Marco Tavani, Helena Antonio.

Το "Made in Italy" του James D’ Arcy θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά θερινά σινεμά στις 9 Ιουλίου.

Δείτε το trailer:

 

"The High Note"

Τι Έρχεται Στο Σινεμά Την Πέμπτη 9/7

"Μια πετυχημένη τραγουδίστρια και η βοηθός της έρχονται αντιμέτωπες με μια ευκαιρία που μπορεί ν' αλλάξει την καριέρα και των δυο."

Μουσικό δράμα σε σκηνοθεσία της Nisha Ganatra και Flora Greeson. Πρωταγωνιστούν οι Tracee Ellis Ross, Dakota Johnson, Kelvin Harrison Jr., Bill Pullman, Zoe Chao, June Diane Raphael, Eugene Cordero, Marc Evan Jackson, Eddie Izzard, Ice Cube.

Το "The High Note" θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά θερινά σινεμά στις 9 Ιουλίου.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Λήδα Ειρήνη Αδάμου

Χαίρετε! Με λένε Λήδα και το όνειρο μου ήταν πάντοτε να ασχοληθώ με μια κάμερα! Καθότι δε διέθετα βέβαια το ταλέντο του σκηνοθέτη, αποφάσισα να κινηθώ διαφορετικά και να ερμηνεύω αυτό που θέλει να μου δείξει ο σκηνοθέτης. Κατά την πορεία μου αυτή συνειδητοποίησα, πως η ερμηνεία ή αλλιώς η κριτική μιας ταινίας, κάθε άλλο παρά υπόθεση υποκειμενική(ανάλογα δηλαδή με την οπτική ματιά του καθενός) είναι! Υπάρχει επομένως μια κατ’ ουσία αντικειμενικότητα στο πως μπορεί να προσεγγίσει κανείς ένα φιλμ. Προσωπικά πιστεύω πως τρεις είναι οι οπτικές του: α) το βλέμμα του σκηνοθέτη β) το βλέμμα του μεμονωμένου θεατή και γ) το βλέμμα του κοινού. Συνεπώς, μόνο μέσα από τη σύνθεση των τριών αυτών οπτικών είναι, κατά τη γνώμη μου, πιθανό να προσεγγίσει κάποιος την αλήθεια, που αντανακλά μια ταινία…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.