Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

0

Αν και το μυαλό είναι στις διακοπές, τα θερινά σινεμά κρατούν συντροφιά σε αυτούς που παραμένουν εντός των τειχών της τσιμεντούπολης, με δυο νέες κυκλοφορίες.

Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

"Missbehaviour" (Miss Απειθαρχία)
Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

"Λονδίνο,αρχές δεκαετίας του 70’: Η Sally Alexander, σφοδρή πολέμια του καθεστώτος της πατριαρχίας και πιστή υπέρμαχος της άποψης πως το δυτικό πρότυπο ομορφιάς, αργά η γρήγορα, θα καταρρεύσει, με αφορμή τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» (που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο) θα καταφέρει να αναδείξει, την δυναμική του ανερχόμενου Κινήματος για την Γυναικεία Χειραφέτηση, εισβάλλοντας με την ομάδα της, στη σκηνή όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Αφορμή για την πράξη τους αυτή τα λόγια του παρουσιαστή των καλλιστείων, του Αμερικάνου κωμικού, Bob Hope, ο οποίος δεν διστάζει κατά καιρούς να συμπεριλαμβάνει στις παρουσιάσεις του, τις φαλλοκρατικές του θέσεις και απόψεις. Σε έναν διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο (με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές…"

Παρά το «θάψιμο» από πολλούς της σκηνοθετικής απόπειρας της Philippa Lowthrope, το "Missbehaviour" είναι μια ταινία, αντιπροσωπευτική του μπαμ, που έκανε το φεμινιστικό κίνημα παγκοσμίως, κατά την περίοδο των 70s και απάλλαξε κατά ένα ποσοστό τις γυναίκες, από το βάρος να διαθέτουν αναλογίες 90-60-90, προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους.

Πρωταγωνιστούν οι Keira Knightley, Greg Kinnear, Daniel Tiplady, Kajsa Mohammar, Stephen Boxer, Justin Salinger, Jessie Buckley, Ruby Bentall, Lily Newmark, Maya Kelly, John Heffernan, ενώ το σενάριο υπογράφει η Rebecca Frayn.

Το "Missbehaviour" της Philippa Lowthorpe κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 30 Ιουλίου από την Tanweer.

Δείτε το trailer:


 

"Ava"
Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

"Η Άβα, πρώην εξαρτημένη, είναι πλέον μία αδίστακτη γυναίκα-δολοφόνος. Αν και στην δουλειά της είναι απίστευτα αποτελεσματική, συνεχώς παραβιάζει τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει. Πλέον έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της."

Το μόνο που έχει να προσφέρει το "Ava" του Tate Taylor είναι η ενέργεια της Jessica Chastain, σε ένα φιλμ που αν και ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του σχεδόν πριν από δυο χρόνια, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα αζήτητα.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Tate Taylor ("The Help", "Get on Up"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Matthew Newton ("Right Here Right Now"). Πρωταγωνιστούν οι Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich, Geena Davis, Joan Chen, Ioan Gruffudd, Diana Silvers, Jess Weixler, Common.

Το "Ava" κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 30 Ιουλίου.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Λήδα Ειρήνη Αδάμου

Χαίρετε! Με λένε Λήδα και το όνειρο μου ήταν πάντοτε να ασχοληθώ με μια κάμερα! Καθότι δε διέθετα βέβαια το ταλέντο του σκηνοθέτη, αποφάσισα να κινηθώ διαφορετικά και να ερμηνεύω αυτό που θέλει να μου δείξει ο σκηνοθέτης. Κατά την πορεία μου αυτή συνειδητοποίησα, πως η ερμηνεία ή αλλιώς η κριτική μιας ταινίας, κάθε άλλο παρά υπόθεση υποκειμενική(ανάλογα δηλαδή με την οπτική ματιά του καθενός) είναι! Υπάρχει επομένως μια κατ’ ουσία αντικειμενικότητα στο πως μπορεί να προσεγγίσει κανείς ένα φιλμ. Προσωπικά πιστεύω πως τρεις είναι οι οπτικές του: α) το βλέμμα του σκηνοθέτη β) το βλέμμα του μεμονωμένου θεατή και γ) το βλέμμα του κοινού. Συνεπώς, μόνο μέσα από τη σύνθεση των τριών αυτών οπτικών είναι, κατά τη γνώμη μου, πιθανό να προσεγγίσει κάποιος την αλήθεια, που αντανακλά μια ταινία…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.