Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας [13-8-20]

0

 

"The Goya Murders" ("El Asesino de los Caprichos")

Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας [13-8-20]

"Δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας η βετεράνος Carmen, μια ικανή αλλά και κυνική γυναίκα που μοιάζει να έχει κουραστεί από τη ζωή της αστυνομικού, και η νεαρότερη Eva, ιδεαλίστρια και διψασμένη για δράση, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μια ιδιαίτερης φύσεως, υπόθεση: Ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πλούσιους κατοίκους γνωστής συνοικίας της Μαδρίτης, βάζοντας στόχο πλούσιους συλλέκτες τέχνης και αντικών. Κοινό χαρακτηριστικό των φόνων είναι η τοποθέτηση των θυμάτων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να θυμίζουν μια διάσημη σειρά έργων τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Francisco Goya, έργα που εικάζεται ότι σατιρίζουν την ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας. Οι δύο γυναίκες πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να καταφέρουν να εισχωρήσουν στα άδυτα του παράνομου δικτύου μυστικών αγοραπωλησιών έργων τέχνης και να εντοπίσουν τον δράστη, που έχει την ικανότητα να μην αφήνει ποτέ ίχνη."

To "El Asesino de los Caprichos" του Herardo Herrero συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση της Ισπανίας στο είδος του θρίλερ, μ’ ένα συναρπαστικό μυστήριο στην καρδιά της Μαδρίτης. Με τους Maribel Verdú, Carmen Cobos, Aura Garrido, Roberto Álamo, Ginés García Millán, Daniel Grao, Adrián Iglesias, Ruth Gabriel, Antonio Velázquez, Tamar Novas.

Η ταινία "Δολοφόνοι του Γκόγια" θα κυκλοφορήσει στα σινεμά της χώρας από την Rosebud, στις 13 Αυγούστου.

Δείτε το trailer:


 

"Trolls World Tour" (Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια περιοδεία)

Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας [13-8-20]

"Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η βασίλισσα Barb με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά Thrash, θέλουν να καταστρέψουν όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλουν την κυριαρχία του ροκ. Η μοίρα του κόσμου τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως η Poppy και ο Branch, μαζί με τους φίλους τους θα επισκεφτούν μακρινούς τόπους, προκειμένου να ενώσουν όλους τους Ευχούληδες (Trolls)ενάντια στην Barb. O Walt Dohrn και o David P. Smith (σε σενάριο Jonathan Aibel)μας συστήνουν τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σ’ ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ..."

Τις φωνές τους δανείζουν οι Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom, James Corden, Ron Funches, Kelly Clarkson, Anderson Paak, Sam Rockwell, George Clinton, Mary J. Blige, Kenan Thompson, Kunal Nayyar.

Το "Trolls World Tour" θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 13 Αυγούστου από την Tulip.

Δείτε το trailer:


 

"Deux" ("Εμείς οι Δύο")

Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας [13-8-20]

"Η Νίνα και η Μαντλέν είναι βαθιά ερωτευμένες. Στα μάτια όλων, είναι απλές γειτόνισσες που ζουν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Κάθε μέρα, πηγαίνουν και έρχονται μεταξύ των δύο διαμερισμάτων τους και μοιράζονται τη ζωή. Κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, ούτε καν η Άνν, η κόρη της Μαντλέν που την φροντίζει. Μέχρι την ημέρα που ένα τραγικό γεγονός ανατρέπει τα πάντα ...
Το 'Deux' του Filippo Meneghetti είναι μια λεπτεπίλεπτη και συνάμα αγωνιώδης ιστορία, για την αγάπη που επιμένει παρόλα τα εμπόδια."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Filippo Meneghetti, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Malysone Bovorasmy. Πρωταγωνιστούν οι Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker, Muriel Benazeraf, Jérôme Varanfrain.

Το "Deux" κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 13 Αυγούστου, από την Tanweer.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Λήδα Ειρήνη Αδάμου

Χαίρετε! Με λένε Λήδα και το όνειρο μου ήταν πάντοτε να ασχοληθώ με μια κάμερα! Καθότι δε διέθετα βέβαια το ταλέντο του σκηνοθέτη, αποφάσισα να κινηθώ διαφορετικά και να ερμηνεύω αυτό που θέλει να μου δείξει ο σκηνοθέτης. Κατά την πορεία μου αυτή συνειδητοποίησα, πως η ερμηνεία ή αλλιώς η κριτική μιας ταινίας, κάθε άλλο παρά υπόθεση υποκειμενική(ανάλογα δηλαδή με την οπτική ματιά του καθενός) είναι! Υπάρχει επομένως μια κατ’ ουσία αντικειμενικότητα στο πως μπορεί να προσεγγίσει κανείς ένα φιλμ. Προσωπικά πιστεύω πως τρεις είναι οι οπτικές του: α) το βλέμμα του σκηνοθέτη β) το βλέμμα του μεμονωμένου θεατή και γ) το βλέμμα του κοινού. Συνεπώς, μόνο μέσα από τη σύνθεση των τριών αυτών οπτικών είναι, κατά τη γνώμη μου, πιθανό να προσεγγίσει κάποιος την αλήθεια, που αντανακλά μια ταινία…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.