Ξεκίνησε Η Παραγωγή Στο Reboot Του "The Crow"

0

Υστερα απο την δικαστική διαμάχη των εταιρειών Relativity Media και the Weinstein Company, την εναλλαγή σκηνοθετών και πρωταγωνιστών, το ταλαιπωρημένο reboot του "The Crow" παίρνει τελικά το δρόμο της παραγωγής.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των σκηνοθετών Stephen Norrington ("Blade") και Juan Carlos Fresnadillo ("28 Weeks Later"), τη σκηνοθεσία του reboot ανέλαβε τελικά ο Javier Gutiérrez ("Before the Fall").

"Ο Eric Draven, ένας βάναυσα δολοφονημένος άνδρας, επιστρέφει στη ζωή ως απέθαντος εκδικητής για να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν αυτόν και τη μνηστή του."

Η πρώτη ταινία του "The Crow" κυκλοφόρησε το 1994, σκηνοθετημένη απο τον Alex Proyas και με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο Brandon Lee (γιός του θρύλου των πολεμικών τεχνών Bruce Lee) που σκοτώθηκε(;) κατά την διάρκεια των τελευταίων γυρισμάτων της ταινίας.

Luke Evans

Luke Evans

Χάρις στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Proyas και του Lee, η ταινία γνώρισε ανέλπιστη επιτυχία και πλέον θεωρείται cult. Δυστυχώς όμως την ταινία διαδέχθηκαν μέτρια εως κακά sequels και μια σύντομη τηλεοπτική σειρά που ουσιαστικά κατέστρεψαν το franchise.

Οσον αφορά τον νέο πρωταγωνιστή στο ρόλο του Eric Draven, τον τελευταίο καιρό ακούγονταν έντονα το όνομα του James McAvoy ("Wanted", "X-Men: First Class"), τελικά όμως ο ρόλος κατέληξε στον Luke Evans (Immortals, Fast & Furious 6), ενώ στο παρελθόν είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Mark Wahlberg και Bradley Cooper.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο RCN TV, ο Luke Evans δήλωσε:

"Θέλουμε να μείνουμε πιστοί στο αρχικό comic όσο περισσότερο γίνεται. Η ιστορία θα είναι αρκετά διαφορετική απο αυτό που περιμένει ο κόσμος. Δεν θα επαναλάβουμε την πρώτη ταινία του Brandon Lee, που ήταν εξαιρετική και πλέον θεωρείται cult. Θα ανατρέξουμε στο βιβλίο, το αυθεντικό βιβλίο. Και αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί θα μεταφέρουμε στην οθόνη πολλά κομμάτια της ιστορίας που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να το κάνουμε, να το κάνουμε διαφορετικά, αλλά πάντα πιστοί στο αρχικό υλικό."

Το σενάριο της ταινίας που είναι βασισμένο στο comic του James O’Barr, άλλαξε επίσης πολλές φορές χέρια. Αρχικά την συγγραφή είχε αναλάβει ο Alex Tse ("Watchmen"), αργότερα πέρασε στα χέρια του Jesse Wigutow ("Tron: Legacy") και τελικά αναθεωρήθηκε ξανά και για τελευταία φορά απο τον Cliff Dorfman ("Warrior").

Το θέμα πάντως είναι, αν όλη αυτή η ταλαιπωρία πραγματικά αξίζει τον κόπο, καθώς η επιτυχία της πρώτης ταινίας βασίστηκε στην "πρωτότυπη" ιστορία και το δίδυμο των Proyas και Lee.

Υστερα απο πέντες ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά, η ιστορία του "The Crow" δεν είναι πλέον κάτι το "καινούργιο" και ο Gutiérrez με τον Evans καλούνται να αναβιώσουν ένα franchise, που για πολλούς είναι το ίδιο πεθαμένο με τον ήρωα της ταινίας....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.