Η Universal Ετοιμάζει Την Ταινία Του "Battlestar Galactica"

0

Υστερα απο χρόνια εικασιών και φημών, η κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Battlestar Galactica" φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Deadline, η Universal φαίνεται αποφασισμένη αυτή την φορά να υλοποιήσει το project και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

"Σε ένα μακρινό μέρος του γαλαξία μας, ένας ανθρώπινος πολιτισμός που κατάγεται απο τον αρχαίο κόσμο του Kobol, έχει επεκταθεί σε μια ομάδα πλανητών που είναι γνωστοί ως οι 12 Αποικίες. Οι 12 Αποικίες έχουν εμπλακεί σε ένα πολυετή πόλεμο με την ρομποτική φυλή των Cylons, στόχος των οποίων είναι η αφάνιση του ανθρώπινου είδους."

Η Universal Ετοιμάζει Την Ταινία Του "Battlestar Galactica"

Η τηλεοπτική σειρά "Battlestar Galactica" ξεκίνησε το 1978 απο τον δημιουργό Glen A. Larson ("Knight Rider", "Magnum, P.I."), ενώ αργότερα ακολούθησαν νουβέλες, comics και βιντεοπαιχνίδια.

Το 2003 το "Galactica" επανήλθε με την μορφή μίνι-σειράς στο δίκτυο SyFy, απο τους Ronald D. Moore ("Star Trek Tv Series", "Helix") και David Eick ("Touch"), ενώ λίγο αργότερα εξελίχθηκε σε κανονική σειρά που προβλήθηκε για 4 σαιζόν.

Η Universal Ετοιμάζει Την Ταινία Του "Battlestar Galactica"

Το σενάριο της μεταφοράς που αρχικά είχε αναλάβει ο Jack Paglen ("Transcendence"), θα γράψει τελικά η Lisa Joy ("Pushing Daisies", "Westworld"), ενώ την παραγωγή θα επιβλέψουν οι Scott Stuber, Dylan Clark και Michael De Luca.

Οσον αφορά την σκηνοθεσία, το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό του Francis Lawrence, ο οποίος ύστερα απο το "I Am Legend" και τις τρείς ταινίες του "The Hunger Games", φαίνεται να επιστρέφει και πάλι στο χώρο του sci-fi.

Αν και η ιστορία έχει ειπωθεί πολλές φορές στην τηλεόραση, μια κινηματογραφική παραγωγή με μεγάλο προϋπολογισμό, πλούσια cgi effects και έναν ικανό σκηνοθέτη σαν τον Francis Lawrence, θα μπορούσε να προσδώσει στο "Galactica" την επική κλίμακα, που τα στενά όρια και το περιορισμένο budget της τηλεόρασης δεν επέτρεψαν ποτέ...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.