Η Universal Ετοιμάζει Την Μεταφορά Του "Gears of War"

0

Οι μεταφορές των video games στον κινηματογράφο είναι μια ιδιαίτερα πονεμένη ιστορία που μετρά πολλές δαπανηρές αποτυχίες, με πιο πρόσφατη αυτή του "Warcraft". Παρά τις αποτυχίες όμως, το Hollywood δεν φαίνεται διατεθειμένο να τις εγκαταλείψει, καθώς όλα σχεδόν τα δημοφιλή video games αργά ή γρήγορα θα μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. Ανάμεσα σε αυτά τα δημοφιλή παιχνίδια είναι και το "Gears of War", το third person shooter που αρχικά δημιούργησε η Epic Games και αργότερα ανέπτυξε η The Coalition. Το video game που πλέον ανήκει στην Microsoft Studios, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2006 για την κονσόλα Xbox 360.

Η sci-fi ιστορία εστιάζει στην Delta Squad και το μέλος της Marcus Fenix, που δίνουν μια απέλπιδα μάχη για την διάσωση των αποίκων του Πλανήτη Sera, που δέχεται την εισβολή των Locust Horde, μια πολυπληθή ομάδα ασταμάτητων πλασμάτων του υπεδάφους.

Η Universal Ετοιμάζει Την Μεταφορά Του "Gears of War"

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Variety, o Rod Fergusson, ο επικεφαλής της εταιρείας The Coalition, μίλησε για τις μεταφορές των video games στον κινηματογράφο και για ποιόν λόγο οι περισσότερες απο αυτές αποτυγχάνουν:

"Νομίζω πως πρέπει να αφήνεις τις ταινίες να είναι ταινίες. Υπάρχουν δυο διαφορετικά μέσα και σε πολλές περιπτώσεις δυο διαφορετικoί πυρήνες θαυμαστών και πιστεύω πως κάποιες μεταφορές απέτυχαν στο παρελθόν για προσπάθησαν να δημιουργήσουν ταινίες για τους χρήστες των παιχνιδιών. Αν διαθέτεις ένα αξιόλογο σύμπαν με πλούσιο υπόβαθρο, μπορείς να δημιουργήσεις νέες και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Αν όμως στοχεύσεις μόνο στους θαυμαστές των video games, τότε η ταινία σου δεν θα είναι και τόσο επιτυχημένη."

Λόγια που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, καθώς τα περισσότερα απο τα video games που μεταφέρονται στο σινεμά δεν μπορούν να μεταφραστούν σωστά στη μεγάλη οθόνη, είτε γιατί δεν διαθέτουν το απαιτούμενο βάθος, είτε γιατί απλά δεν δημιουργήθηκαν για αυτό το λόγο.

Κάτι που ελπίζουμε να μην συμβεί και με το "Gears of War", την μεταφορά του οποίου θα συντονίσουν οι παραγωγοί Dylan Clark ("Rise of the Planet of the Apes") και Scott Stuber ("Central Intelligence").

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.