Το "Pinocchio" Του Guillermo del Toro Στο Netflix

0

Υστερα απο χρόνια προσπαθειών και πολλών αναβολών, ο Guillermo del Toro τελικά θα σκηνοθετήσει το "Pinocchio", όχι όμως σαν live-action ταινία, αλλά σαν ένα stop motion animation μιούζικαλ, για λογαριασμό του Netflix.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας streaming:

"Στο Netflix θα κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία ταινιών κινουμένων σχεδίων ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, με το πρότζεκτ-όνειρο ζωής, Πινόκιο, ένα stop motion animation μιούζικαλ, του οποίου το σενάριο και την παραγωγή θα αναλάβει επίσης ο ίδιος. Το Πινόκιο θα είναι η πρώτη ταινία του Ντελ Τόρο μετά το "Shape of Water" ("Μορφή του Νερού"), που κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ πέρσι, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων για την Καλύτερη Σκηνοθεσία και την Καλύτερη Ταινία.

Ο Ντελ Τόρο έχει τοποθετήσει την δική του εκδοχή στην κλασική ιστορία του Πινόκιο στην Ιταλία του 1930. Πρόκειται για επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας του Netflix με τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από τη βραβευμένη με Emmy σειρά της DreamWorks, Κυνηγοί Τρολ, πρώτο μέρος της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, 3Below, αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ το Wizards θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Πίσω από την παραγωγή της stop-motion animation ταινίας Πινόκιο βρίσκεται ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και οι εταιρείες The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) και Shadow Machine (Μπότζακ Χόρσμαν, The Shivering Truth). Συνεργάτες του Ντελ Τόρο στην παραγωγή θα είναι η Λίζα Χένσον, ο Άλεξ Μπάλκλεϊ της Shadow Machine, ο Κόρεϊ Καμποντόνικο και ο Γκάρι Ούνγκαρ της Exile Entertainment . Η Blanca Lista θα αναλάβει συμπαραγωγή. Ο Πάτρικ ΜακΧέιλ (Over The Garden Wall, Adventure Time) θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Ντελ Τόρο. Ο Μαρκ Γκούσταφσον (Ο Απίθανος Κύριος Φοξ) θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Ντελ Τόρο και ο Guy Davis θα αναλάβει την σκηνογραφία και τον σχεδιασμό παραγωγής, αντλώντας έμπνευση από το αυθεντικό σκηνικό που σχεδίασε ο Gris Grimly για τον χαρακτήρα του Pinocchio. Οι μαριονέτες που θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία θα κατασκευαστούν από την Mackinnon and Saunders (Η Νεκρή Νύφη)."

Ενώ σύμφωνα με τον Guillermo del Toro:

"Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί."

Η παραγωγή του "Pinocchio" θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.