Reboot Και Για Το "Stargate"

0

Σε μια εποχή όπου τα reboots και τα remakes αποτελούν τον κανόνα και οι original ιδέες την εξαίρεση, η επιστροφή του "Stargate", ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενη. Η sci-fi ταινία του Roland Emmerich κυκλοφόρησε το 1994 με πρωταγωνιστές τους Kurt Russell και James Spader και παρά την μέτρια εισπρακτική της επιτυχία, κατάφερε να αποκτήσει ένα δυνατό πυρήνα θαυμαστών και να εμπνεύσει τρείς spinoff τηλεοπτικές σειρές ("Stargate SG-1", "Stargate: Atlantis", "SGU Stargate Universe"), αποτελούμενες απο 354 επεισόδια.

Reboot Και Για Το "Stargate"

"Αίγυπτος, πυραμίδα της Γκίζας. Ο Λοχαγός Jack O'Neil (Kurt Russell) αναλαμβάνει να ανακαλύψει την προέλευση ενός αντικειμένου που βρέθηκε θαμμένο στην περιοχή. Για να το κάνει αυτό, ενώνει τις δυνάμεις του με τον διάσημο αιγυπτιολόγο Daniel Jackson (James Spader). Όμως, αυτό που ανακαλύπτει είναι πέρα από κάθε φαντασία. Το μυστηριώδες αντικείμενο ενεργοποιεί μια πύλη στο άγνωστο. Η ετερόκλιτη αυτή ομάδα μεταφέρεται, μέσω της πύλης, έτη φωτός μακριά σ` έναν πλανήτη με κατοίκους που μοιάζουν στους αρχαίους Αιγυπτίους και λατρεύουν τον αρχηγό τους Ra σαν θεό. Ξαφνικά η γνώση του κόσμου όπως την ξέραμε καταρρέει, η προέλευση του πολιτισμού γίνεται άγνωστη και η γη απειλείται από τους πρωτόγονους εξωγήινους. Ο χρόνος της επιστροφής είναι λιγοστός, γιατί η Πύλη πρόκειται σύντομα να κλείσει."

Reboot Και Για Το "Stargate"

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός των δημιουργών της ιστορίας Roland Emmerich και Dean Devlin, ήταν η ιστορία να ολοκληρωθεί σε τρία φίλμ, αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς το στούντιο της MGM ακολούθησε άλλο δρόμο, αποκλείοντας τους δημιουργούς απο το μέλλον του franchise. Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη συνέντευξη του Dean Devlin στο Variety, το δίδυμο πλέον έχει επιστρέψει στο "Stargate" και είναι έτοιμοι να το αναβιώσουν και ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησε πρίν απο 22 χρόνια:

"Την εποχή που το γυρίσαμε, όλα τα στούντιο του Hollywood μου είχαν πεί ότι η το είδος της επιστημονικής φαντασίας έχει πεθάνει. Ομως εγώ και ο Roland λατρεύουμε το sci-fi και για αυτό νομίζω ότι τελικά δούλεψε. Δεν ήταν μια κυνική προσπάθεια για να δημιουργήσουμε κάτι που θα ικανοποιούσε το κοινό.

Δεν είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να εξελιχθεί είκοσι χρόνια αργότερα. Ετσι ο μοναδικός τρόπος για αφηγηθούμε την τριλογία είναι να πάμε πίσω στην αρχή της ιστορίας και να ξεκινήσουμε απο την αρχή. Μας το πήραν μέσα απο τα χέρια μας και είναι δύσκολο τα παιδιά σου να τα μεγαλώνουν άλλοι γονείς, ακόμη και αν έκαναν καλή δουλειά. Εμείς δεν θέλουμε να αναιρέσουμε την ιστορία, θέλουμε να μας αφήσουν να την ολοκληρώσουμε."

Όσον αφορά την κατεύθυνση της τριλογίας, ο Dean Devlin δήλωσε:

"Στην σημερινή εποχή τα στούντιο δεν βλέπουν την ιστορία μιας ταινίας σαν τριλογία ή sequel αλλά σαν ένα κινηματογραφικό σύμπαν. Ετσι και καθώς αναπτύσσουμε την δική μας ιστορία, βρήκαμε όλες αυτές τις οδούς που θα μας βοηθήσουν να το μεγαλώσουμε. Τα θεμέλια είναι τα ίδια με αυτά που είχαμε αρχικά σχεδιάσει, ομως τώρα οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες."

Το σενάριο του reboot θα γράψουν οι James A. Woods και Nicolas Wright, το δίδυμο πίσω απο το "Independence Day: Resurgence", που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε μερικές ημέρες, ενώ την σκηνοθεσία φυσικά θα αναλάβει ο Roland Emmerich...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.