Πρώτη Ματιά: "To Reach the Clouds" Του Robert Zemeckis

0

Πρόκειται για την μεταφορά στο σινεμά του βιβλίου "To Reach The Clouds: My High Wire Walk Between The Twin Towers", που έγραψε ο Philippe Petit, εξιστορώντας την σύλληψη, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του ιστορικού εγχειρήματος του, να διασχίσει την απόσταση μεταξύ των δίδυμων πύργων του World Trade Center, πάνω σε ένα τεντωμένο καλώδιο.

"Η ιστορία εστιάζει στον Γάλλο ακροβάτη Philippe Petit και το παράτολμο εγχειρήμα του, να περπατήσει σε τεντωμένο καλώδιο ανάμεσα στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο του 1974. Σε ύψος 410 μέτρων, ο Petit τοποθέτησε ένα καλώδιο 200 κιλών, το οποίο διέσχισε 8 φορές ισορροπώντας με την βοήθεια ενός 8μετρου κονταριού. Υστερα απο παράσταση 45 λεπτών, ο Petit συνελήφθει απο την αστυνομία της Νέας Υόρκης."

Την σκηνοθεσία της μεταφοράς έχει αναλάβει ο Robert Zemeckis ("Forrest Gump", "Back to the Future Trilogy"), που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Christopher Browne, βασισμένοι στο ομώνυμο βιβλίο του Philippe Petit και το βραβευμένο με Oscar ντοκυμαντέρ "Man on Wire", του James Marsh.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Petit θα βρεθεί ο Joseph Gordon-Levitt ("Inception", "The Dark Knight Rises"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Ben Kingsley, James Badge Dale και Charlotte Le Bon.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ταινία θα έχει ατμόσφαιρα θρίλερ αγωνίας ενώ θα στηριχθεί στην μέγιστη αξιοποίηση του 3D, με σκοπό την τέλεια αναπαράσταση του εντυπωσιακού εγχειρήματος.

Το "To Reach the Clouds" θα κυκλοφορήσει απο την TriStar Pictures, στις 2 Οκτωβρίου του 2015.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.