Πρώτη Ματιά: "The Stanford Prison Experiment"

0

Πρόκειται για μια ακόμη μεταφορά στον κινηματογράφο του διάσημου πειράματος που εκτέλεσε ο καθηγητής Phillip Zambardo το 1971. Η πρώτη σοβαρή μεταφορά της διάσημης ιστορίας έγινε το 2001, με το γερμανικό "Das Experiment" του Oliver Hirschbiegel, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το αμερικανικό "The Experiment" με σκηνοθέτη τον Paul Scheuring και με πρωταγωνιστές τους Adrien Brody και Forest Whitaker.

"Καλοκαίρι του 1971. Ο Dr. Philip Zimbardo ξεκινά μια μελέτη γύρω απο την ψυχολογία του εγκλεισμού. 24 τελειόφοιτοι σπουδαστές επιλέγονται τυχαία για τους ρόλους των δεσμοφυλάκων και των φυλακισμένων. Μέσα σε μια τεχνητή φυλακή, το πρόγραμμα ξεκινά. Οι συμμετέχοντες μπαίνουν άμεσα στο πετσί των ρόλων τους: οι δεσμοφύλακες γίνονται σαδιστικοί και εξουσιομανείς, ενώ οι φυλακισμένοι εξαχρειώνονται. Σύντομα γίνεται ξεκάθαρο ότι καθώς ο Zimbardo και η ομάδα του παρακολοθούν την κλιμάκωση της κατάστασης μέσα απο κάμερες, δεν γνωρίζουν ότι και οι ίδιοι είναι πλέον κομμάτι του πειράματος."

Στη σκηνοθεσία της νέας μεταφοράς βρίσκεται ο Kyle Patrick Alvarez ("Easier with Practice", "C.O.G."), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Tim Talbott ("South Park").

Πρωταγωνιστούν οι Billy Crudup, Ezra Miller, Olivia Thirlby, Tye Sheridan, Nelsan Ellis, Thomas Mann, Ki Hong Lee, Keir Gilchrist, Michael Angarano, Matt Bennett, James Wolk, Callan McAuliffe.

Η ταινία έκανε πρεμιερα στο Φεστιβάλ του Sundance με πολύ καλές κριτικές, που κάνουν λόγο για ένα καλογραμμένο και προκλητικό δράμα με εξαιρετικές ερμηνείες.

Το "The Stanford Prison Experiment" θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 17 Ιουλίου.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.