Πρώτη Ματιά: "The Last King" Του Nils Gaup

0

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Νορβηγού σκηνοθέτη Nils Gaup, ένα Σκανδιναβικό έπος που έχει ήδη προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον και πέρα απο τον Ατλαντικό, καθώς η Magnolia Pictures απέκτησε τα δικαιώματα διανομής του στην Αμερική.

"Βρισκόμαστε στο έτος 1205. Η Νορβηγία είναι διαλυμένη απο τον Εμφύλιο Πόλεμο. Με την βοήθεια της ομάδας ανταρτών Birch Legs, ο Βασιλιάς της Νορβηγίας μάχεται για την επιβίωση ενάντια στους Επισκόπους της Εκκλησίας, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για την νίκη. Καθώς ο Βασιλιάς βρίσκεται ετοιμοθάνατος στο κρεβάτι του, ο μοναδικός του διάδοχος έχει γεννηθεί σε απόλυτη μυστικότητα. Ενα αγόρι όπου το μισό Βασίλειο θέλει νεκρό και που δυο άνδρες θα θυσιάσουν τα πάντα για να το προστατέψουν. Οι δυο μαχητές των Birch Legs, ο Skjervald και ο Torstein, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα στο σκληρό, χειμωνιάτικο τοπίο της Νορβηγίας, με σκοπό την διάσωση του 2χρονου μελλοντικού Βασιλιά απο μια τραγική μοίρα."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Nils Gaup ("Pathfinder" 1987, "The Kautokeino Rebellion"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ravn Lanesskog.

The-Last-King-2016

Πρωταγωνιστούν οι Jakob Oftebro ("Kon-Tiki"), Kristofer Hivju ("Game of Thrones"), Thorbjorn Harr ("Vikings"), Pal Sverre Hagen ("Kon-Tiki"), Nikolaj Lie Kaas, Benjamin Helstad, Stig Henrik Hoff, Anders Dahlberg, Thea Sofie Loch Naess.

Με μια ενδιαφέρουσα ιστορία και την ικανότητα των Νορβηγών στην δημιουργία ρεαλιστικών και ποιοτικών φίλμ, το "The Last King" φαντάζει σαν ένα αξιόλογο φίλμ του είδους.

Η ταινία που αποτελεί συμπαραγωγή της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, θα κάνει πρεμιέρα στην Νορβηγία, στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο trailer...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.