Πρώτη Ματιά: "The BFG" Του Steven Spielberg

0

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου παιδικού βιβλίου του Roald Dahl, που εκδόθηκε το 1982. Βραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το βιβλίο του Dahl θεωρείται ως ένα απο τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία σε όλο τον κόσμο. Το 1989 το βιβλίο μεταφέρθηκε με την μορφή μιας animated ταινίας που προβλήθηκε στο ITV, ενώ το 1991 μεταφέρθηκε και στο θέατρο απο τον David Wood.

"H Sophie, ένα ορφανό κορίτσι, συναντά τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα (Big Friendly Giant - The BFG), ο οποίος παρά την τρομακτική του εμφάνιση αποδεικνύεται ότι είναι ιδιαίτερα καλοπροαίρετος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να θεωρείται περιθωριακός απο τους υπόλοιπους γίγαντες, καθώς σε αντίθεση με αυτούς αρνείται να φάει αγόρια και κορίτσια."

Στην σκηνοθεσία της μεταφοράς βρίσκεται ο Steven Spielberg, ενώ το σενάριο υπογράφει η Melissa Mathison ("E.T. the Extra-Terrestrial"), βασισμένη φυσικά στη νουβέλα του Roald Dahl.

Σύμφωνα με τον Steven Spielberg:

"Το BFG έχει μαγέψει οικογένειες και τα παιδιά τους για περισσότερες απο τρείς δεκαετίες. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η οικογένεια του Roald Dahl μας εμπιστεύτηκε αυτή την ιστορία."

the-bfg-cast

Mark Rylance, Rebecca Hall, Bill Hader, Penelope Wilton, .

Στο ρόλο του γίγαντα 'The BFG' βρίσκεται ο Mark Rylance ("Bridge of Spies"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Rebecca Hall ("The Prestige"), Bill Hader ("Saturday Night Live"), Penelope Wilton ("Downton Abbey"), Jemaine Clement ("Flight of the Conchords"), Adam Godley ("Charlie and the Chocolate Factory"), Ólafur Darri Ólafsson ("The Deep"), Ruby Barnhill, Michael Adamthwaite, Marilyn Norry, Callum Seagram Airlie, John Emmet Tracy.

Στην παραγωγή του φίλμ βρίσκονται οι Kathleen Kennedy, Frank Marshall και Steven Spielberg, στην μουσική και την κινηματογράφηση βρίσκονται οι καταξιωμένοι John Williams και Janusz Kaminski αντίστοιχα, ενώ τα οπτικά εφέ θα υλοποιήσει η Weta Digital ("The Lord of the Rings", "Hobbit").

Η ταινία που αποτελεί μια συμπαραγωγή των Walt Disney Pictures, DreamWorks Pictures και Amblin Entertainment, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες την 1η Ιουλίου του 2016.

the-bfg-book

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.