Πρώτη Ματιά: “Taken 3”

0

Πρόκειται για την τρίτη ταινία απο το action franchise που δημιούργησε ο Luc Besson. Το πολύ επιτυχημένο franchise ξεκίνησε το 2009 με την ταινία "Taken", με σκηνοθέτη τον Pierre Morel και πρωταγωνιστή τον Liam Neeson στο ρόλο του πρώην πράκτορα της CIA Bryan Mills, που βρίσκεται στο Παρίσι αναζητώντας την κόρη του που έχει απαχθεί.

Το 2012 κυκλοφόρησε το σαφώς κατώτερο “Taken 2”, σε σκηνοθεσία Olivier Megaton και με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του Liam Neeson αυτή τη φορά να αναζητά την πρώην γυναίκα του στην Τουρκία.

Αν και η πλοκή της τρίτης ταινίας παραμένει άγνωστη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά ο χαρακτήρας του Bryan Mills θα βρεθεί αυτός κυνηγημένος, κάθως θα βρεθεί παγιδευμένος για τον φόνο κάποιου κοντινού του προσώπου.

Σύμφωνα με μισ πρόσφατη συνέντευξη του Liam Neeson:

"Αυτή τη φορά πρέπει να κρυφτώ, απο τις αρχές και κάποιους όχι και τόσο νομοταγείς τύπους. Ο Bryan Mills υπηρέτησε πιστά τη χώρα του, όμως τώρα ακόμη και αυτοί τον κυνηγούν. Κάτι συμβαίνει με εμένα, δεν με συμπαθούν ιδιαίτερα."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται και πάλι ο Olivier Megaton (“Colombiana”, “Taken 2”), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Luc Besson ("Taken", "The Fifth Element") και Robert Mark Kamen ("Transporter").

Πέρα απο τους Liam Neeson, Maggie Grace και Famke Janssen που συμμετείχαν στις δυο πρώτες ταινίες, το cast περιλαμβάνει πλέον και τον Forest Whitaker, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Sam Spruell, Dougray Scott, Dylan Bruno, Leland Orser, Jon Gries, Andrew Borba, Judi Beecher και Andrew Howard.

taken-3-still-1

Αν και ο Liam Neeson είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δεν θα επιστρέψει για τρίτη φορά στο Taken, απ'ότι φαίνεται η 20th Century Fox του έκανε μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί, με τις φήμες να κάνουν λόγο για 30.000.000 δολάρια.

Αν και το πρώτο φίλμ της σειράς ήταν ένα εξαιρετικό θρίλερ δράσης που καθιέρωσε τον Liam Neeson σαν action star, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή καθώς το δεύτερο φίλμ ήταν ανέμπνευστο και πρόχειρο και αν η τρίτη ταινία δεν μπορέσει να δώσει κάτι φρέσκο σεναριακά, τότε το franchise θα ολοκληρωθεί με πολύ άδοξο τρόπο...

Το “Taken 3” θα κυκλοφορήσει στίς αίθουσες τον Ιανουάριο.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.