Πρώτη Ματιά Στο "Waiting for the Barbarians"

0

Πρόκεται για το "Waiting for the Barbarians", το νέο φίλμ του Ciro Guerra, που περιγράφεται σαν μια ανησυχητική αλληγορία του πολέμου ανάμεσα στον τύραννο και τον καταπιεσμένο. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη, βραβευμένη νουβέλα του J.M. Coetzee, που εκδόθηκε το 1980 και που έχει χαρακτηριστεί σαν ενα απο τα καλύτερα βιλία του 20ου αιώνα, έχοντας δανειστεί το όνομα του απο το ομώνυμο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη.

"Το φίλμ εστιάζει στην συνειδησιακή κρίση ενός χαρακτήρα με το όνομα 'ο Δικαστής' (Mark Rylance), ενός πιστού υπηρέτη της Αυτοκρατορίας, που εργάζεται σε ένα μια συνοριακή πόλη και που έχει αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη του στην Αυτοκρατορία. Ενας ανθυπασπιστής της Αυτοκρατορίας (Robert Pattinson) πρόκειται να αντικαταστήσει τον Δικαστή, ο οποίος κατηγορείται για προδοσία, καθώς απέκτησε σχέσεις με τους ιθαγενείς της περιοχής, τους οποίους αποκαλούν βάρβαρους.
Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Joll (Johnny Depp) ηγείται μιας αποστολής πέρα απο τα σύνορα, συλλαμβάνοντας ιθαγενείς που λίγο αργότερα βασανίζει σε κοινή θέα."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ciro Guerra ("Embrace of the Serpent", "Birds of Passage"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, βασισμένος στη νουβέλα του J.M. Coetzee, ενώ στην κινηματογράφηση του φίλμ βρίσκεται ο βραβευμένος με δυο Oscar Chris Menges ("The Mission", "The Killing Fields").

Πρωταγωνιστούν οι Mark Rylance ("Bridge of Spies"), Johnny Depp ("Pirates of the Caribbean"), Robert Pattinson ("The Lost City of Z"), Greta Scacchi ("Rasputin"), Sam Reid, Harry Melling, Wil Coban, Gana Bayarsaikhan, Joseph Long.

Ύστερα απο τα βραβευμένα "Embrace of the Serpent" και "Birds of Passage", ο Κολομβιανός σκηνοθέτης Ciro Guerra επιστρέφει με το πρώτο αγγλόφωνο φίλμ του και ουσιαστικά το πρώτο εμπορικό φίλμ που έχει σκηνοθετήσει, έχοντας στην διάθεση του μια πολύ αξιόλογη νουβέλα και ενα πλούσιο cast.

Το ανεξάρτητο "Waiting for the Barbarians" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο 2019.

Εικόνα: THR

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.