Πρώτη Ματιά Στο "The Little Stranger"

0

Πρόκειται για το "The Little Stranger", το θρίλερ-τρόμου του Lenny Abrahamson, ο οποίος επιστρέφει στη σκηνοθεσία ύστερα απο το φίλμ "Room" του 2015.

"Το φίλμ αφηγείται την ιστορία του Dr. Faraday, τον γιό μιας υπηρέτριας, ο οποίος έχει καταφέρει να χτίσει μια ήσυχη ζωή στην εξοχή, με σεβασμό γύρω απο το όνομα του και το επάγγελμα του. Κάτα την διάρκεια του καυτού καλοκαιριού του 1948, ο Faraday καλείται απο έναν ασθενή στην οικεία του Hundreds Hall, εκεί όπου κάποτε εργάζονταν η μητέρα του. Το Ayres αποτελεί το σπίτι της οικογένειας των Ayres, για περισσότερο απο δυο αιώνες. Ομως πλέον βρίσκεται σε παρακμή και οι κάτοικοι του, μια μητέρα, ο γιός και η κόρη της, στοιχειώνονται απο κάτι ποιό απειλητικό, απο ενα επικίνδυνο τρόπο ζωής. Οταν αναλαμβάνει τον νεό του ασθενή, ο Faraday δεν έχει ιδέα το πόσο κοντά και το όσο ανησυχητικά, η ιστορία της οικογένειας θα μπλεχτεί με την δική του."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Lenny Abrahamson ("What Richard Did", "Frank", Room"), ενώ το σενάριο υπογράφει η Lucinda Coxon ("The Danish Girl"), βασισμένη στη νουβέλα της Sarah Waters.

Πρώτη Ματιά Στο "The Little Stranger"

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Dr. Faraday βρίσκεται ο Domhnall Gleeson ("Ex Machina", "A Futile and Stupid Gesture"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Charlotte Rampling ("45 Years"), Ruth Wilson ("The Affair"), Will Poulter ("The Revenant"), Anna Madeley, Kate Phillips, Josh Dylan, Camilla Arfwedson, Amy Marston.

Στην κινηματογράφηση βρίσκεται ο Ole Bratt Birkeland ("Utopia", "The Crown"), ενώ την μουσική έχει επιμεληθεί ο Stephen Rennicks ("Frank", "Room").

Πρώτη Ματιά Στο "The Little Stranger"

Με αξιόλογους συντελεστές, κάτι που δεν συναντούμε συχνά σε ταινίες τρόμου, το "The Little Stranger" φαντάζει σαν ένα ενδιαφέρον εγχείρημα, που ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία και να ανεβάσει και άλλο τον πήχη στο είδος του ποιοτικού τρόμου, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με ταινίες όπως το "The Babadook", το "Get Out", το "The Witch" και το "It Follows"...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.