Πρώτη Ματιά Στο "The Invisible Man" Του Leigh Whannell

0

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός της Universal ήταν να δημιουργήσει το "Dark Universe", ενα κινηματογραφικό franchise τεράτων (Universal Monsters) που θα περιλάμβανε τα "The Phantom of the Opera", "Dracula", "Van Helsing", "The Bride of Frankenstein", "The Mummy", "The Invisible Man", "The Wolf Man" και το "Creature from the Black Lagoon", τα σχέδια της άλλαξαν όταν η πρώτη ταινία του franchise, το "The Mummy" με τον Tom Cruise, απέτυχε παταγωδώς στο box-office.

Έχοντας πλέον ακυρώσει την προοπτική του franchise, η Universal αποφάσισε να αξιοποιήσει τους δημοφιλείς χαρακτήρες αυτού του σύμπαντος, υλοποιώντας αυτόνομες ιστορίες που δεν θα ανήκουν σε ενα ευρύτερο σύμπαν. Έτσι ακύρωσε το φίλμ του "The Invisible Man" με τον Johnny Depp και ανέθεσε στην Blumhouse την δημιουργία ενός φίλμ με νέο σενάριο, πρωταγωνιστές και κατεύθυνση.

"Παγιδευμένη σε μια βίαιη και αυταρχική σχέση με ενα πλούσιο και ιδιοφυή επιστήμονα, η Cecilia Kass (Moss) αποδρά μέσα στη νύχτα και εξαφανίζεται με την βοήθεια της αδελφής της (Harriet Dyer), του παιδικού της φίλου (Aldis Hodge) και της έφηβης κόρης του.

Όταν όμως ο βίαιος φίλος της (Oliver Jackson-Cohen) αυτοκτονεί, αφήνωντας της ενα σημαντικό κομμάτι απο την μεγάλη περιουσία του, η Cecilia υποπτεύεται πως ο θάνατος του ήταν μια φάρσα. Καθώς μια σειρά απο ανατριχιαστικές συμπτώσεις έχουν ολέθριες συνέπειες που απειλούν τις ζωές αυτών που αγαπά, η λογική της Cecilia αμφισβητείται καθώς προσπαθεί να αποδείξει πως την κυνηγά κάποιος που δεν μπορεί να τον δεί κανείς."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Leigh Whannell ("Upgrade", "Insidious: Chapter 3"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, βασισμένος στη διάσημη νουβέλα του H.G. Wells.

Στο ρόλο του Griffin/The Invisible Man βρίσκεται ο Oliver Jackson-Cohen ("The Haunting of Hill House"), η Elisabeth Moss ("The Handmaid's Tale") υποδύεται την σύντροφο του Cecilia Kass, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Aldis Hodge ("Straight Outta Compton"), Harriet Dyer ("The InBetween"), Storm Reid, Benedict Hardie, Amali Golden, Sam Smith, Anthony Brandon Wong, Zara Michales.

Με υπόθεση και ύφος που θυμίζει περισσότερο το υποτιμημένο "Hollow Man" [2000] του Paul Verhoeven και λιγότερο τις κλασικές ταινίες του είδους, η νέα κινηματογραφική μεταφορά της διάσημης ιστορίας αναμένεται σαν ενα σκοτεινό θρίλερ τρόμου...

Το "The Invisible Man" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου του 2020.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.