Πρώτη Ματιά Στο "Proxima" Της Alice Winocour

0

Πρόκειται για το "Proxima", την τρίτη σκηνοθετική δουλειά της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Alice Winocour, μια ευρωπαϊκή παραγωγή που συνδυάζει το sci-fi με το δράμα.

"Η ιστορία εστιάζει στη Sarah, μια μοναχική μητέρα και αστροναύτης, που ετοιμάζεται να φύγει για μια 12μηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οταν η Sarah θα ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που αποτελείται μόνο απο άνδρες, θα κληθεί να αποδείξει την αξία της απέναντι στον ανδρικό σωβινισμό, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να διαχειριστεί την ενοχή και την θλίψη που νιώθει μακριά απο την 7χρονη κόρη της."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται η Alice Winocour ("Disorder", "Augustine"), η οποία υπογράφει και το σενάριο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Eva Green ("Penny Dreadful"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Matt Dillon ("Wild Things"), Lars Eidinger ("Clouds of Sils Maria"), Aleksey Fateev ("Metro"), Zélie Boulant, Marc Fischer και Birger Frehse.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτρια Alice Winocour:

"Η ιστορία εστιάζει λίγο πρίν την εκτόξευση, το χειρότερο κομμάτι της εκπαίδευσης ενός αστροναύτη. Και αυτό επειδή όταν βγαίνουν το διάστημα, είναι ήδη έτοιμοι για όλα, όμως το πρίν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσεις τους αγαπημένους σου και να πρεοτοιμάσεις το σώμα σου για πολύ απαιτητικές συνθήκες. Ο αστροναύτης πρέπει να βάλει τον φόβο και τον πόνο σε κάτι που είναι μεγαλύτερο και απο την ζωή του. Η ιδέα εστιάζει σε μια γυναίκα που μπορεί να είναι ταυτόχρονα μια σούπερ ηρωίδα και μητέρα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στις ταινίες."

Η ταινία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην φάση του post-production, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο 2019...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.