Πρώτη Ματιά Στο "Murder on the Orient Express"

0

Πρόκειται για την νέα κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας "Murder on the Orient Express" της Agatha Christie, που εκδόθηκε το 1934 και που μέχρι και σήμερα θεωρείται ως μια απο τις πιο ευρηματικές ιστορίες που επινοήθηκαν ποτέ. Η ιστορία εστιάζει σε ένα φόνο που έλαβε χώρα πάνω στο διάσημο τρένο Orient Express, στο οποίο έτυχε να βρίσκεται και ο Βέλγος ντετέκτιβ Hercule Poirot.

Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του "Murder on the Orient Express" κυκλοφόρησε το 1974 σκηνοθετημένη απο τον Sidney Lumet και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Albert Finney ("Big Fish").

"Μόλις μετά τα μεσάνυχτα, μια χιονοθύελλα ακινητοποιεί το Orient Express στη μέση της Γιουγκοσλαβίας. Το πολυτελές τρένο είναι απροσδόκητα γεμάτο για αυτήν την εποχή. Το επόμενο πρωινό όμως, το τρένο έχει εναν επιβάτη λιγότερο. Ενας αξιοσέβαστος Αμερικανός βρίσκεται νεκρός στο κουπέ του, μαχαιρωμένος και με την πόρτα του κλειδωμένη απο μέσα. Ο Hercule Poirot βρίσκεται επίσης στο τρένο, έχοντας προλάβει την τελευταία στιγμή να κλείσει ενα κουπέ β' διαλογής, αλλά και την πιο εκπληκτική υπόθεση της καριέρας του."

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της 20th Century Fox, τη νέα μεταφορά της νουβέλας στο κινηματογράφο θα γράψει ο Michael Green ("American Gods", "Alien: Covenant"), ενώ στη θέση του σκηνοθέτη θα βρεθεί ο Kenneth Branagh, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει και θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τους Ridley Scott ("Blade Runner", "Alien"), Mark Gordon ("Saving Private Ryan") και Simon Kinberg ("X-Men: First Class").

Πρώτη Ματιά Στο "Murder on the Orient Express"

Στο ρόλο του Hercule Poirot θα βρεθεί ο Kenneth Branagh ("Henry V"), ο Johnny Depp ("Black Mass") θα υποδυθεί τον Ratchett, ενώ η Michelle Pfeiffer ("Dangerous Liaisons") και η Daisy Ridley ("Star Wars: The Force Awakens") θα υποδυθούν τις Mrs. Hubbard και Mary Debenham, αντίστοιχα.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Judi Dench ("Philomena"), Lucy Boynton ("Sing Street"), Tom Bateman, Derek Jacobi, Michael Peņa και Leslie Odom.

Αν και το όλο εγχείρημα φαντάζει ριψοκίνδυνο καθώς το κινηματογραφικό κοινό δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται πλέον με οτιδήποτε πέρα του φουτουριστικού, η 20th Century Fox φαίνεται πως διαθέτει μεγάλη πίστη στο ακριβό project, καθώς το έχει στελεχώσει με πολύ αξιόλογους συντελεστές...

Το "Murder on the Orient Express" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου του 2017.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.