Πρώτη Ματιά Στο "Ford v. Ferrari"

0

Πρόκειται για το "Ford v. Ferrari", το βιογραφικό δράμα του James Mangold, που εστιάζει στην διαμάχη ανάμεσα στην Ford και την Ferrari, για την κυριαρχία στους αγώνες του Le Mans.

"Το 1966, ο μηχανικός Carroll Shelby και ο οδηγός Ken Miles αναλαμβάνουν με την υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, την δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα μπορέσει επιτέλους να κερδίσει την Ferrari στον αγώνα του Le Mans το 1966."

Πρώτη Ματιά Στο "Ford v. Ferrari"

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο James Mangold, ("Walk the Line", "Logan"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Jez Butterworth ("Spectre"), John-Henry Butterworth ("Edge of Tomorrow") και Jason Keller ("Mirror Mirror"), βασισμένοι στο βιβλίο του A.J. Baime. Στην κινηματογράφηση, που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις σκηνές των αγώνων, βρίσκεται ο Ελληνας Phedon Papamichael ("Walk the Line"), ενώ την μουσική υπογράφει ο Marco Beltrami ("Blade II", "The Hurt Locker").

Πρώτη Ματιά Στο "Ford v. Ferrari"

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Ken Miles βρίσκεται ο Christian Bale ("The Dark Knight"), o Matt Damon ("The Martian") υποδύεται τον Carroll Shelby, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Jon Bernthal ("The Punisher"), Caitriona Balfe ("Outlander"), Noah Jupe, Josh Lucas ("Hulk"), JJ Feild ("TURN: Washington's Spies"), Tracy Letts ("Homeland"), Ray McKinnon ("Sons of Anarchy"), Adam Mayfield, Marisa Petroro.

Πρώτη Ματιά Στο "Ford v. Ferrari"

Όσον αφορά την προσέγγιση του στο φίλμ, ο σκηνοθέτης James Mangold δήλωσε:

"Η παλαιάς σχολής προσέγγιση ήταν απαραίτητη για την διατήρηση της καρδιάς του φίλμ. Αυτοί είναι αληθινοί άνθρωποι, με έρωτες, απώλειες και φόβους που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε τρείς μικρές στιγμές ανάμεσα σε μια 12λεπτη σκηνή δράσης. Και οι ερμηνείες βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο, με τους Christian και Matt, να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση."

Ενώ όσον αφορά τα γυρίσματα των σκηνών δράσης και ειδικότερα των αγώνων δήλωσε:

"Ένας απο τους κυριότερους στόχους μου με το 'Logan', ήταν να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο συναισθηματικό και ρεαλιστικό, καθώς το comic είδος είναι γεμάτο με οπτικά εφέ. Και αυτή την τακτική ακολούθησα και στο 'Ford v Ferrari'. Ήθελα να φτιάξω ενα φίλμ αγώνων όπου τα αυτοκίνητα δεν είναι όλα ψηφιακές δημιουργίες και βρίσκονται σε μια αληθινή πίστα αγώνων. Και αυτό όχι για να το αναφέορυμε απλά στις συνεντεύξεις, αλλά επειδή φαντάζει διαφορετικό όταν το βλέπεις στην οθόνη."

Με τον πολύ φορμαρισμένο Christian Bale στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια πολύ ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, το φίλμ του James Mangold μπορεί να εξελιχθεί σε ενα πολύ αξιόλογο δράμα, με εντυπωσιακές racing σκηνές.

Το "Ford v. Ferrari" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου, απο την 20th Century Fox...

Εικόνες: Entertainment Weekly

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.