Πρώτη Ματιά Στο "First Man" Του Damien Chazelle

0

Πρόκειται για το "First Man", το βιογραφικό δράμα του Damien Chazelle, που εστιάζει στην ζωή του Αμερικανού αστροναύτη Neil Armstrong, ένα φίλμ που βασισμένο στο βιβλίο "First Man: The Life Of Neil A. Armstrong", που εγράψε ο James R. Hansen.

"Οταν το Apollo 11 ακούμπησε την επιφάνεια της σελήνης το 1969, ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι έγινε θρύλος. Ο Hansen εξερευνά την ζωή του Neil Armstrong. Βασισμένο σε περισσότερες απο 50 ωρες συνεντεύξεων με τον ιδιαίτερα "κλειστό" Armstrong, ο οποίος έδωσε αποκλειστική πρόσβαση σε ιδιωτικά έγγραφα και οικογενειακές πηγές, αυτό το καταπληκτικό πανόραμα του δεύτερου μισού του Αμερικανικού εικοστού αιώνα, αποτελεί μια ασύγκριτη βιογραφία ενός Αμερικανικού συμβόλου.

Με την επιστροφή του στη Γή, ο Armstrong τιμήθηκε και αποθεώθηκε για το μοναδικό του κατόρθωμα. Ομως, όπως αποκαλύπτει σε αυτή την μοναδική βιογραφία ο James R. Hansen, υπήρξε και παρεξηγημένος."

Το σενάριο της μεταφοράς έχει γράψει ο Josh Singer ("Spotlight"), ενώ sτην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Damien Chazelle ("Whiplash", "La La Land").

Σύμφωνα με τον Josh Singer, τον σεναριογράφο του φίλμ:

"Πρόκειται για ένα φίλμ που εστιάζει 100% πάνω στην αποστολή. Ενα φίλμ που εστιάζει στο ταξίδι μας στη Σελήνη, μέσα απο τα μάτια του ανθρώπου που πήγε εκεί. Έχουμε τουλάχιστον πέντε μεγάλες σκηνές με δράση και αν ο ρυθμοί της καρδιάς σας δεν αυξηθούν κατακόρυφα και αν δεν γατζωθείτε πάνω στην θέση σας κατά την διάρκεια αυτών των σκηνών, θα εκπλαγώ."

Την κινηματογράφηση αυτών των επικών σκηνών έχει επιμεληθεί ο Linus Sandgren ("American Hustle", "La La Land"), ενώ την μουσική υπογράφει ο Justin Hurwitz ("La La Land", "Whiplash").

Πρώτη Ματιά Στο "First Man" Του Damien Chazelle

Στον ρόλο του Neil Armstrong, βρίσκεται ο Ryan Gosling ("Drive", "La La Land"), ενώ στο ρόλο της συζύγου του Janet, βρίσκεται η Claire Foy ("The Crown"). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Pablo Schreiber ("American Gods"), Jon Bernthal ("The Punisher"), Kyle Chandler ("Bloodline"), Corey Stoll ("The Strain"), Ethan Embry ("Once Upon a Time") και Jason Clarke ("Everest").

Με οσκαρικούς συντελεστές και με υπόβαθρο μια ενδιαφέρουσα και αληθινή ιστορία, το "First Man" φαντάζει σαν ενα αξιόλογο βιογραφικό δράμα-οσκαρικό δόλωμα.

Το "First Man" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου...

Εικόνες: People.com

 

Πρώτη Ματιά Στο "First Man" Του Damien Chazelle

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.