Πρώτη Ματιά Στο "Dune" Του Denis Villenueve

0

Υστερα απο χρόνια σχεδιασμού, το "Dune", η νέα κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς sci-fi νουβέλας που έγραψε ο Frank Herbert, αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ξεκίνησε τα γυρίσματα της. Το 1984 η νουβέλα του Herbert μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο απο τον David Lynch, ένα πολύ ακριβό για την εποχή φίλμ, που αν και δεν βίωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, κατάφερε να αποκτήσει μεγάλο πυρήνα θαυμαστών. Το 2000, η δημοφιλής νουβέλα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση (Syfy), με την μορφή μίνι σειράς απο τον σκηνοθέτη John Harrison ("Tales from the Darkside").

Η Legendary Απέκτησε Τα Δικαιώματα Του "Dune"

"Ενα μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ταξίδι ενός ήρωα, το 'Dune' αφηγείται την ιστορία του Paul Atreides, ενός ιδιοφυούς και χαρισματικού νεαρού άνδρα, με ενα σπουδαίο πεπρωμένο, που θα πρέπει να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει ενα μέλλον για την οικογένεια και τους ανθρώπους του. Καθώς κακόβουλες δυνάμεις συγκρούονται στον πλανήτη για την μοναδική πηγή του πιο πολύτιμου πόρου, ενα αγαθό που μπορεί να ξεκλειδώσει τις ικανότητες της ανθωπότητας, αυτοί που θα καταφέρουν να νικήσουν τους φόβους τους, θα είναι και αυτοί που θα επιβιώσουν."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Denis Villeneuve ("Arrival", "Sicario", "Blade Runner 2049"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Eric Roth ("The Insider") και Jon Spaihts ("Prometheus"), βασισμένοι φυσικά στη νουβέλα του Frank Herbert.

Πρωταγωνιστούν οι Timothée Chalamet ("Call Me by Your Name"), Josh Brolin ("No Country for Old Men), Stellan Skarsgård ("Nymphomaniac"), Charlotte Rampling ("Red Sparrow"), Javier Bardem ("Skyfall"), Rebecca Ferguson ("Life"), Oscar Isaac ("Ex Machina"), Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson.

Στην κινηματογράφηση του φίλμ βρίσκεται ο Greig Fraser ("Rogue One: A Star Wars Story"), ενώ την μουσική θα επιμεληθεί ο κορυφαίος Hans Zimmer ("The Dark Knight", "Gladiator").

Αν και το sequel του "Blade Runner 2049" μας απογοήτευσε, ο Denis Villeneuve εξακολουθεί να είναι ενας απο τους πιο ικανούς σκηνοθέτες του Hollywood και με το remake του "Dune", έχει μια πρώτη τάξης ευκαιρία για εξιλέωση, καθώς το εγχείρημα διαθέτει πολύ αξιόλογους συντελεστές πίσω και μπροστά απο τις κάμερες.

Το νέο "Dune" που ξεκίνησε πρίν απο λίγες ημέρες τα γυρίσματα του στην Βουδαπέστη, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2020.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.