Πρώτη Ματιά: "Silence" Του Martin Scorsese

0

Πρόκειται για το ιστορικό δράμα που ο Martin Scorsese προσπαθεί να σκηνοθετήσει απο το 1991 και αφορά την προσπάθεια των Ιησουιτών ιερέων να φέρουν τον Χριστιανισμό στην απομονωμένη Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

"Δυο Ιησουίτες ιερείς, ο Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) και ο Francis Garrpe (Adam Driver), ταξιδεύουν στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να ερευνήσουν τον φημολογούμενο θρησκευτικό προσηλυτισμό αλλά και να αναζητήσουν τον αγαπημένο τους μέντορα (Liam Neeson) που αγνοείται. Σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τον Καθολικισμό και σχεδόν όλες τις επαφές με τον έξω κόσμο, θα γίνουν μάρτυρες της δίωξης των Γιαπωνέζων Χριστιανών απο την ίδια τους την κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να "εξαγνίσει" τη χώρα απο οποιαδήποτε επιρροή της Δύσης. Τελικά οι ιερείς χωρίζονται και ο Rodrigues ταξιδεύει στην ύπαιθρο, με το ερώτημα: γιατί ο Θεός μένει σιωπηλός την ώρα που τα παιδιά Του υποφέρουν?"

Ιστορικό δράμα σε σκηνοθεσία του Martin Scorsese και σενάριο του Jay Cocks ("Strange Days"), βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Ιάπωνα συγγραφέα Shûsaku Endô ("The Sea and Poison", "Fukai kawa").

Πρωταγωνιστούν οι Liam Neeson, Ken Watanabe, Andrew Garfield, Adam Driver, Issei Ogata, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano, Rich Graff, Yôsuke Kubozuka, Yoshi Oida.

Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν εχθές στην Taiwan, ενώ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Martin Scorsese δήλωσε:

"Είναι γνωστό ότι συνήθως σκηνοθετώ αστικά φίλμ, που εξελίσσονται σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία, μπάρ, εκκλησίες. Μέσα απο αυτή τη ταινία είχα την ευκαιρία να νιώσω την φύση, να ακούω τα πουλιά και τα ζώα που ορίζουν το χρόνο και τον πραγματικό ρυθμό της ζωής και όχι όλη αυτή τη τρέλα που ορίζουν τα σύγχρονα gadgets που χρησιμοποιούμε. Το Silence υπήρξε για εμένα μια εμβύθιση σε έναν αλλο κόσμο και είμαι πολύ ευτυχής που είχα αυτή την εμπειρία."

Με υπόβαθρο εντυπωσιακά τοπία, μια δυνατή ιστορία, ένα πολύ αξιόλογο cast και το μαγικό ραβδί του Scorsese, το "Silence" θεωρείται δικαίως σαν μια απο τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2016.

Το "Silence" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο 2016.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.