Πρώτη Ματιά: "Nemesis" του Joe Carnahan

0

Πρόκειται για την μεταφορά του comic που δημιούργησαν ο Mark Millar και ο Steve McNiven και που εκδόθηκε το 2010 απο την Icon Comics, για έκδοση της Marvel Comics.

Η ιστορία του comic εστιάζει σε έναν πολύ καλά εκπαιδευμένο "σούπερ κακό" που είναι γνωστός με το όνομα "Nemesis" και που χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία του για να τρομοκρατεί τον κόσμο και την ζωή του Επιθεωρητή Blake Morrow.

Τα δικαιώματα της ταινίας έχει αποκτήσει η 20th Century Fox, ενώ αρχικά την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Tony Scott. Υστερα απο τον ξαφνικό θάνατο του Scott, την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Joe Carnahan ("The A-Team", "The Grey"), ο οποίος ανέλαβε και την συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον αδελφό του Matthew.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του comic Mark Millar:

"Το σενάριο του Nemesis είναι ένα απο τα πιο αμείλικτα και πιο δυνατά σενάρια που έχω διαβάσει. Πραγματικά σοκαρίστηκα όταν το διάβασα, ενώ το σκεφτόμουν και για αρκετές ώρες αργότερα. Σαν ταινία, οι αδελφοί Carnahan έχουν φτιάξει κάτι που πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτή θα είναι μια απο τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας."

Κρίνοντας απο το comic που είναι ιδιαίτερα βίαιο και σκοτεινό και με δεδομένο τον ενθουσιασμό του Millar για το σενάριο, το "Nemesis" σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον και δημιουργεί ελπίδες, για μια τελείως διαφορετική μεταφορά comic στη μεγάλη οθόνη.

Ο Mark Millar αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των comics, ενώ ήδη μετρά δυο μεταφορές των comic του στην μεγάλη οθόνη, το "Kick Ass" και το "Wanted", με τις φήμες να κάνουν λόγο και για την μεταφορά του "The Secret Service" πολύ σύντομα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.