Πρώτη Ματιά: "Life" Του Anton Corbijn

0

Πρόκειται για την νέα ταινία του Anton Corbijn, του καταξιώμενου Ολλανδού φωτογράφου που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει και στη σκηνοθεσία επιλεγμένων κινηματογραφικών φίλμ. To "Life" καταγράφει την ενδιαφέρουσα σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ του φωτογράφου Dennis Stock και του James Dean, μια σχέση που είχε σαν αποκορύφωμα την εμβληματική φωτογραφία του ηθοποιού να περιπλανιέται στην Times Square.

"Το φίλμ βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας φιλίας που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον φωτογράφο Dennis Stock και τον ηθοποιό James Dean, όταν ανατέθηκε στον Stock να φωτογραφήσει τον ηθοποιό για το περιοδικό Life το 1955. Η νέα ταινία του Anton Corbijn αφηγείται την ιστορία του διδύμου καθώς ταξιδεύουν απο ένα σταθμό τραίνου στο σπίτι της παιδικής ηλικίας του James Dean."

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ολλανδός φωτογράφος-σκηνοθέτης και image maker των Depeche Mode, Anton Corbijn ("Control", "The American", "A Most Wanted Man"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Luke Davies ("Candy").

james-dean-on-times-square-dennis-stock

Στο ρόλο του James Dean βρίσκεται ο ανερχόμενος Dane DeHaan ("Chronicle", "The Amazing Spider-Man II"), ενώ στο ρόλο του Dennis Stock βρίσκεται ο Robert Pattinson ("Maps to the Stars", "Cosmopolis").

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ben Kingsley, Joel Edgerton, Kristen Hager, Kelly McCreary, Sara Waisglass, Anja Savcic, Alessandra Mastronardi, Michael Therriault, Kristian Bruun και Eva Fisher.

Την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει οι Iain Canning ("Shame", "Control"), Emile Sherman ("The King’s Speech") και Christina Piovesan ("Red Lights").

Με δεδομένο ότι ο Corbijn δεν μπορεί να δημιουργήσει "κακή" ταινία, το "Life" αναμένεται πολύ ενδιαφέρον και αισθητικά υπέροχο απο τον master του ασπρόμαυρου.

Το "Life" θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί μεταξύ 5 και 15 Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.