Πρώτη Ματιά: "Hacksaw Ridge" Του Mel Gibson

0

Πρόκεται για την επιστροφή του Mel Gibson στην σκηνοθεσία, ύστερα απο ένα διάστημα αποχής 10 ετών, με ένα πολεμικό δράμα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

"Το φίλμ εστιάζει στην αληθινή ιστορία του Desmond T. Doss, ενός στρατιώτη που κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης. Αρνούμενος να σκοτώσει και να κουβαλήσει όπλο, ο Doss μετατράπηκε σε νοσοκόμο, και περιθωριοποιήθηκε απο τους υπόλοιπους στρατιώτες. Λίγο αργότερα ο Doss κέρδισε το Μετάλιο Τιμής, καθώς κατάφερε να διασώσει 75 άνδρες στη μάχη της Okinawa, μεταφέροντας τους έναν πρός έναν απο τις γραμμές του εχθρού, χωρίς ο ίδιος να είναι οπλισμένος."

Ο Gibson έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο έχουν γράψει ο Robert Schenkkan ("The Quiet American", "The Pacific") και ο μόνιμος συνεργάτης του Randall Wallace ("Braveheart", "We Were Soldiers").

Desmond T. Doss

Ο Desmond T. Doss λαμβάνει το Μετάλιο Τιμής απο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Harry Truman τον Οκτώβριο του 1945.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Desmond T. Doss, θα βρεθεί ο Andrew Garfield ("The Amazing Spider-Man"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Sam Worthington, Vince Vaughn, Rachel Griffiths, Luke Bracey και Teresa Palmer.

Αν και αμφιλεγόμενος, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σαν σκηνοθέτης ο Gibson διαθέτει ένα ιδιαίτερο στύλ που βασίζεται κυρίως στον ρεαλισμό και τις δυνατές σκηνές. Και αν κανείς κρίνει απο το βιογραφικό του που περιλαμβάνει τις ταινίες "Braveheart", "The Passion of the Christ" και το "Apocalypto", η νέα σκηνοθετική του δουλειά που βασίζεται σε μια αληθινή και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αναμένεται να διαθέτει εντυπωσιακές και άκρως ρεαλιστικές (και πιθανότατα ιδιαίτερα βίαιες) σκηνές απο το πεδίο της μάχης...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.